Uitspraak
Onderzoek van de zaak
Vonnis waarvan beroep
Bewijsoverweging
Oplegging van straf en maatregel
- een de verdachte betreffend Pro Justitia rapport van 23 oktober 2023 opgesteld door [psychiater], psychiater;
- een de verdachte betreffend Pro Justitia rapport van 19 november 2023 opgesteld door drs [psycholoog], psycholoog;
- en de verdachte betreffend reclasseringsadvies (maatregelrapport) van Tactus Reclassering [plaats] van 16 april 2024 opgesteld door reclasseringsmedewerkster [naam 2];
Toepasselijke wettelijke voorschriften
BESLISSING
gevangenisstrafvoor de duur van
8 (acht) maanden.
- Verdachte meldt zich op afspraken bij de reclassering of op een andere door de reclassering bepaalde locatie. De reclassering bepaalt hoe vaak dat nodig is;
- Verdachte laat een of meer vingerafdrukken nemen en laat een geldig identiteitsbewijs zien. Dit is nodig om de identiteit van verdachte vast te stellen;
- Verdachte houdt zich aan de aanwijzingen van de reclassering. De reclassering kan aanwijzingen geven die nodig zijn voor de uitvoering van het toezicht of om verdachte te helpen bij het naleven van de voorwaarden;
- Verdachte helpt de reclassering aan een actuele foto waarop zijn gezicht herkenbaar is. Deze foto is nodig voor opsporing bij ongeoorloofde afwezigheid;
- Verdachte werkt mee aan huisbezoeken;
- Verdachte geeft de reclassering inzicht in de voortgang van begeleiding en/of behandeling door andere instellingen of hulpverleners;
- Verdachte vestigt zich niet op een ander adres zonder toestemming van de reclassering;
- Verdachte werkt mee aan het uitwisselen van informatie met personen en instanties die contact hebben met verdachte, als dat van belang is voor het toezicht.
- Als de reclassering dat nodig vindt en betrokkene, als de situatie zich voordoet, daarmee instemt, kan betrokkene voor een time-out worden opgenomen in een Forensisch psychiatrisch Centrum (FPC) of andere instelling. Deze time-out duurt totdat de reclassering of betrokkene deze beëindigt, maar maximaal zeven weken, met de mogelijkheid van verlenging met nog eens maximaal zeven weken, tot maximaal veertien weken per jaar. Indien instemming niet ondubbelzinnig wordt gegeven, biedt artikel 6:6:10a (eventueel in verbinding met art. 6.3.15) van het Wetboek van Strafvordering een wettelijke grondslag voor het aanvullend opleggen van de voorwaarde van een crisisopname in een zorginstelling door de rechter;.
- Verdachte begeeft zich niet zonder toestemming van de reclassering naar het buitenland of het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden.
- Verdachte laat zich opnemen in [instelling] of een soortgelijke zorginstelling, te bepalen door de justitiële instantie die verantwoordelijk is voor plaatsing. De opname start aansluitend aan de detentieperiode. De opname duurt maximaal twee jaar en overigens (binnen deze termijn) zolang de reclassering dat nodig vindt. Verdachte houdt zich aan de huisregels en de aanwijzingen die de zorginstelling geeft voor de behandeling. Gelet op de problematiek kan hieronder ook het innemen van medicijnen vallen, als de zorginstelling dat nodig vindt. Als de reclassering een overgang naar ambulante zorg, begeleid wonen of maatschappelijke opvang gewenst vindt, werkt verdachte mee aan de indicatiestelling en plaatsing.
- Bij onbegeleide verloven stemt verdachte in en werkt hij mee aan de aansluiting van elektronische monitoring om het locatieverbod op het adres van de aangeefster, thans zijnde [adres 2], monitoren.
- Verdachte verblijft in een instelling voor beschermd wonen of maatschappelijke opvang, te bepalen door de reclassering. Het verblijf start aansluitend aan de klinische behandeling. Het verblijf duurt zolang de reclassering dat nodig vindt. Verdachte houdt zich aan de huisregels en het dagprogramma dat de instelling in overleg met de reclassering voor hem/haar heeft opgesteld.
- Verdachte gebruikt geen drugs en werkt mee aan controle op dit verbod. De controle gebeurt met urineonderzoek. De reclassering bepaalt hoe vaak verdachte wordt gecontroleerd.
- Verdachte gebruikt geen alcohol, en werkt mee aan urineonderzoek en ademonderzoek (blaastest) om dit alcoholverbod te controleren. De reclassering bepaalt met welke controlemiddelen en hoe vaak verdachte wordt gecontroleerd.
- Verdachte zal voor de duur van maximaal twee jaren op geen enkele wijze - direct of indirect - contact zoeken, opnemen of hebben met de aangeefster [aangeefster], geboren op [geboortedag 2] 1988, zolang het Openbaar Ministerie dit met inachtneming van het toezicht door de gecertificeerde instelling die betrokken is bij een beschermingsmaatregel betreffende kinderen van de aangeefster en de verdachte nodig vindt.
- Verdachte spant zich in voor het vinden en behouden van betaald werk, onbetaald werk en/of
DADELIJK UITVOERBAARis.