Uitspraak
1.DE PROCEDURE
2.DE VASTSTAANDE FEITEN
namens cliënte kan u berichten dat zij akkoord kan gaan met het door New India gedane voorstel, onder de voorwaarde dat de uit te betalen vergoedingnettois. Indien New India hiermee akkoord gaat, ontvang ik gaarne uwerzijds een (concept) vaststellingsovereenkomst.
gaarne uw bevestiging dat de zijdens u verstrekte loonstrookjes zagen op nettobedragen en of uw cliënte bereid is om in dat geval akkoord te gaan met een clausule dat uw cliënte verantwoordelijk is en New India vrijwaart voor eventuele te heffen belastingen over het zijdens New India uit te keren bedrag.’
hierbij wordt bevestigd dat cliënte, conform de loonstrookjes netto werd uitbetaald.
3.DE STANDPUNTEN VAN PARTIJEN
Afl. 915,00 per maand aan [eiseres] vanaf mei 2016 tot aan de dag dat zij weer in staat is om haar normale werkzaamheden te verrichten;
Afl. 30.000,00 wegens smartengeld. De gevorderde verklaring voor recht dient bij gebrek aan belang te worden afgewezen, aangezien New India de schade reeds heeft erkend. De vordering ter zake de gederfde inkomsten moet worden afgewezen, voor zo ver deze het bedrag ad Afl. 52.711,00 te boven gaat.
4.DE BEOORDELING
vaststellingsovereenkomst. Dit is niet hetzelfde als correspondentie zoals bedoeld is in artikel 12 van de Gedragsregels. Evenmin gaat het om informatie met betrekking tot schikkingsonderhandelingen zoals bedoeld is in artikel 13 van deze regels. Partijen waren niet meer aan het onderhandelen. Dit proces was afgerond en uitgemond in een gave vaststellingsovereenkomst. Voorts volgt uit de hiervoor weergegeven correspondentie tussen beide gemachtigden dat [eiseres] nimmer enig voorbehoud heeft gemaakt, uitgezonderd het netto karakter van de vergoeding. Het gerecht is van oordeel dat de bewoordingen van de e-mails van de gemachtigde van [eiseres] aan duidelijkheid niets te wensen overlaten. Anders dan de deken is het gerecht dan ook van oordeel dat het niet alleen ‘op het eerste gezicht lijkt’ dat tussen partijen een regeling is getroffen, maar dat dit feitelijk het geval was. In het licht hiervan is het gerecht voorts van oordeel dat de gemachtigde van het New India het advies van de deken naast zich neer mocht leggen en zij de het resultaat van de schikkingsonderhandelingen in het geding mocht brengen. Dit klemt te meer nu het belang van haar cliënte dit bepaaldelijk vorderde.