3.1. De spoedeisendheid van de zaak vloeit uit het gestelde voort en is in voldoende mate gebleken.
3.2. De vraag die in deze procedure dient te worden beantwoord is of in een eventueel aan te spannen bodemprocedure het ontslag op staande voet terecht blijkt te zijn gegeven. In dat geval heeft de onderhavige vordering in beginsel kans van slagen. De gronden die Pluswerk daarvoor heeft aangevoerd zijn het ongeoorloofd verzuim en het bij herhaling en na waarschuwingen niet voldoen aan de verzuimvoorschriften.
3.3. Allereerst wordt overwogen dat naar het voorlopig oordeel van de kantonrechter het ontslag op staande voet onverwijld is gegeven. Hierbij wordt uitgegaan van de gebeurtenissen zoals die zijn geschetst door Pluswerk. Deze lezing van het gebeurde is door het detailleerde verweer van Pluswerk voldoende aannemelijk geworden. Indien al moet worden uitgegaan van een ziekmelding op 11 juni 2008 op de voicemail van [...] dan had Den herder, in het licht van de voorgeschiedenis waarbij hij is gewaarschuwd voor een ontslag op staande voet bij het wederom schenden van de verzuimvoorschriften, daar niet mee kunnen volstaan. Op 11 en 12 juni 2008 had [eiser] verlof gekregen om het examen voor te bereiden. Nadat hij op 13 juni nog een examen heeft afgelegd heeft hij zich op 16 juni 2008 wederom niet volgens de verzuimvoorschriften ziekgemeld, waarna Pluswerk hem met onmiddellijke ingang heeft ontslagen. Hiermee is voldaan aan het onverwijldheidsvereiste.
3.4. Uitgaande van hetgeen hiervoor onder 3.3. is overwogen moet worden beoordeeld of in dit geval het niet-naleven van de controlevoorschriften bij ziekte in een bodemzaak een dringende reden zal opleveren. Op zichzelf genomen leidt het niet-naleven van die voorschriften doorgaans tot het opschorten van loon, tenzij sprake is van bijkomende omstandigheden die een ander oordeel rechtvaardigen. In het onderhavige geval doen zich die omstandigheden voor. Namens Pluswerk is naar voren gebracht dat zij een bijzondere zorgplicht heeft die verder gaat dan goed werkgeverschap. Pluswerk noemt dit zelf: een geduldige werkgever. Dit heeft alles te maken met de doelgroep waarmee en de doelstellingen waarnaar wordt gewerkt. Uitwerking van deze zorgplicht werkt naar twee kanten. Zo kan van Pluswerk meer worden verwacht dan van een standaard werkgever, met name daar waar de werknemer zich een kwetsbare en afhankelijke positie bevindt, zoals in dit geval [eiser] doende is zijn leven weer op de rit te krijgen en derhalve veel heeft te verliezen. Aan de andere kant die Pluswerk mensen af te leveren die, naast dat zij in het bezit zijn van werkervaring en/of diploma’s, betrouwbare werknemers zijn.
Pluswerk leert werknemers –voor zo ver nodig- ook hoe zij zich zonder haar als werkgeefster staande kunnen houden. Zij heeft in dat kader ook, onweersproken, aangegeven dat een loonsanctie bij [eiser] niet had gewerkt.
Gezien het voorgaande is het voor de derde keer in zeer korte tijd schenden van de verzuimvoorschriften terecht door Pluswerk als zeer ernstig gekwalificeerd, zodat de kantonrechter voorshands van oordeel is dat het ontslag op staande voet terecht is gegeven.
3.5. De vordering zal dan ook worden afgewezen, waarbij [eiser] als de in het ongelijk gestelde partij zal worden veroordeeld in de proceskosten.