“(…)
3.3 Onduidelijkheid, tegenstrijdigheden en instemming
Deze Offerteaanvraag met bijbehorende bijlagen is met zorg samengesteld. Mocht u desondanks tegenstrijdigheden en/of onvolkomenheden tussen de documenten onderling of met tekst uit de Selectieleidraad menen tegen te komen, dan dient u hierover een gemotiveerde vraag te stellen volgens de procedure genoemd in § 3.4. Indien naderhand blijkt dat er onvolkomenheden of tegenstrijdigheden in dit document voorkomen en deze niet door Inschrijver zijn opgemerkt, zal dit in het voordeel van DNB worden uitgelegd.
Het indienen van een Inschrijving houdt in dat u als Inschrijver instemt met alle voorwaarden voor deze gunningsprocedure. Mocht u derhalve bezwaren hebben tegen een bepaald onderdeel van deze Offerteaanvraag of tegen aspecten van de procedure, dan dient u deze tijdig, dat wil zeggen op een dusdanige moment dat dergelijke bezwaren nog ongedaan kunnen worden gemaakt, en vóór de indiening van de Inschrijving schriftelijk en gemotiveerd naar voren te brengen (…). In dit verband is van belang, dat blijkens jurisprudentie van het Europese Hof van Justitie een Inschrijver die niet overeenkomstig het vorenstaande handelt, zijn rechten op dit punt verspeelt en wordt geacht onverkort en onvoorwaardelijk met de gunningsprocedure en de daarbij behorende documenten te hebben ingestemd. DNB hanteert dat beginsel in deze aanbesteding eveneens.(…)
3.7 Contactpersonen
(...) Van de zijde van DNB is contactpersoon [persoon 8]. Zijn plaatsvervanger bij afwezigheid is [persoon 9], te bereiken via email: (…).
Het is niet toegestaan medewerk(st)ers van DNB anders dan bovengenoemde contactpersonen en anders dan conform de vastgestelde procedure zoals beschreven in § 3.4, inhoudelijk over deze aanbesteding te benaderen. Elke poging tot het anders verkrijgen van informatie, danwel elke (poging tot) positieve of negatieve beïnvloeding, op welke manier dan ook, van de al dan niet bij deze aanbesteding betrokken medewerk(st)ers van DNB, kan tot onmiddellijke uitsluiting van desbetreffende Inschrijver leiden. (…)
3.10 Voorlopige gunning(…)
Inschrijvers dienen binnen 15 kalenderdagen na de verzenddatum van het bericht van voorlopige gunning of afwijzing een dagvaarding aan DNB te betekenen indien zij een voorlopige voorziening in rechte willen vragen in verband met het bericht van voorlopige gunning of afwijzing. Na het verstrijken van deze termijn van 15 kalenderdagen vervalt het recht van Inschrijvers om bezwaar te maken tegen het bericht van voorlopige gunning of tegen het bericht van afwijzing en zal DNB kunnen overgaan tot definitieve gunning. (…)
Ten slotte kan op overeenkomstige wijze (en met inachtneming van een termijn van 15 kalenderdagen na verzending door DNB van de Offerteaanvraag) een voorziening worden gevraagd tegen de bepalingen in de Offerteaanvraag en overige aanbestedingsdocumenten.
(…)
4 DE BEOORDELING
4.1 Beoordelingsmethodiek
(…) Voldoet de Inschrijver aan alle Eisen, dan zal de Inschrijving verder inhoudelijk worden beoordeeld aan de hand van de Gunningscriteria prijs en kwaliteit (zie paragraaf 4.2). Inschrijvingen worden beoordeeld aan de hand van de door DNB geformuleerde Subgunningscriteria. Aan de hand van de toegekende punten per Subgunningscriterium wordt een totaalscore bepaald. DNB zal de opdracht toekennen op basis van het gunningscriterium ‘economisch meest voordelige inschrijving’.
4.2 SubGunningscriteria
Op basis van de economisch meest voordelige Inschrijving zal de Opdracht aan de Inschrijver met de hoogste totaalscore worden gegund. Voor de weging verwijzen wij u naar de onderstaande tabel met de (sub)Gunningscriteria.
Prijs en Tarieven 300 punten
Kwaliteit 700 punten
(…)
DNB zal het Gunningscriterium Kwaliteit beoordelen op basis van antwoorden op de open vragen uit hoofdstuk 5. Aan de hand van het gegeven antwoord worden per vraag punten toegekend, waarna een totaalscore wordt bepaald. Indien in de Inschrijving geen antwoord, of geen antwoord op de gestelde vraag wordt gegeven, worden er geen punten toegekend. (…)
5 PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN
(…)
Een Inschrijver kan zich met zijn Inschrijving onderscheiden aan de hand van de prijs en de beantwoording van de open vragen in paragraaf 5.4. Per vraag is de maximale scoringsmogelijkheid weergegeven. (…)
5.4 Kwalitatieve criteria
De Inschrijvers worden beoordeeld door de beoordelingscommissie, die bestaat uit de werkgroepleden, op de Gunningscriteria Prijs en Kwaliteit.
Om de Inschrijvers te kunnen beoordelen op het gunningscriterium Kwaliteit, dienen de onderstaande vragen te worden beantwoord.
Per vraag is aangegeven welke informatie minimaal dient te zijn toegevoegd en de score per vraag wordt beoordeeld op een vijfpuntenschaal:.
1. slecht (minimum aantal punten)
2. onvoldoende
3. voldoende
4. goed
5. uitstekend (maximaal aantal punten)
De score wordt vermenigvuldigd met de wegingsfactor, zodat de score per vraag wordt bepaald. Na beoordeling worden de scores opgeteld, hetgeen leidt tot een totaalscore voor kwaliteit. Beoordeling vindt plaats op volledigheid, de inhoudelijke kwaliteit van beantwoording, vorm en de mate waarin de Opdrachtnemer aansluit bij de gewenste dienstverlening van DNB (zie o.a. Bijlage 2) (…)
Enkel de maximaal te behalen punten (…) per vraag zijn weergegeven.
Nr. Open vraag Wegingsfactor Max. aantal te behalen punten
1. Creativiteit 7 35
2. Commerciële (luxe) deel bedrijfsrestaurant 5 25
3. Fresh counter assortiment 5 25
4. Beeldmateriaal 5 25
5. Signing Bedrijfsrestaurant 4 20
6. Signing Fresh counter 3 15
(…)
11. Implementatieplan 4 20
(…)
15. Maatwerkactiviteiten 4 20
(…)
17. Klachten 5 25
(…)
19. Continuïteit 7 35
(…)
22. Biologische producten 6 30
23. Duurzame bedrijfsvoering 6 30
24. Afval 6 30
25. Voorstellen om DNB duurzamer te maken 8 40
Uitvoering van de dienstverlening
1 Creativiteit
DNB heeft een aantal doelen met de aanbesteding voor ogen. Eén daarvan is het realiseren van creatieve en verrassende catering. Wij verzoeken u een toelichting te geven op welke wijze u invulling geeft aan deze doelstelling voor zowel het bedrijfsrestaurant, de fresh counter, de vergader- en lunchservice en het gastenrestaurant (…)
2 Commerciële (luxe) deel bedrijfsrestaurant
DNB hecht veel waarde aan een goede prijs/kwaliteit verhouding en wil graag inzicht in uw prijsopbouw voor het luxe deel. U wordt verzocht een toelichting te geven op de prijsstelling van het commerciële luxe deel van het assortiment in het bedrijfsrestaurant bestaande uit minimaal de ingrediëntkosten, de opslagpercentages en de personeelscomponent die u gaat hanteren.
Bij de beoordeling worden Inschrijvers met elkaar vergeleken op o.a. een goede prijs/kwaliteit verhouding.(…)
3 Fresh counter assortiment
DNB hecht veel waarde aan een goede prijs/kwaliteit verhouding en wil graag inzicht in uw prijsopbouw voor de Fresh counter. Voor de Fresh counter dient u op te geven welk assortiment u gaat aanbieden en welke kwaliteit koffie/koffiemachine u gaat inzetten. U wordt verzocht een toelichting te geven op de prijsstelling van het assortiment in de Fresh counter, bestaande uit minimaal de ingrediëntkosten, de opslagpercentages en de personeelscomponent die u gaat hanteren.
Bij de beoordeling worden Inschrijvers met elkaar vergeleken op o.a. een goede prijs/kwaliteit verhouding.(…)
4 Beeldmateriaal
U wordt verzocht te beschrijven op welke wijze u de vergaderlunches, arrangementen directieservices en banqueting arrangementen denkt te gaan presenteren. Hierbij dient u van de in het Programma van Eisen opgenomen arrangementen uit te gaan en minimaal gebruik te maken van representatief beeldmateriaal.
In uw antwoord dient minimaal te zijn verwerkt:
• Beeldmateriaal van vergaderlunches;
• Een beknopte beschrijving (…)
5 Signing Bedrijfsrestaurant
U wordt verzocht aan te geven op welke wijze u om zal gaan met de signing van producten in het bedrijfsrestaurant.
In uw antwoord dient u daarbij in ieder geval in te gaan op de wijze waarop prijs, productomschrijving, basis assortiment en luxe assortiment worden aangeduid. (…)
6 Signing Fresh Counter
U wordt verzocht aan te geven op welke wijze signing van producten in de Fresh counter wordt ingevuld. U dient daarbij in ieder geval in te gaan op de wijze waarop prijs, productomschrijving, basis assortiment en luxe assortiment worden aangegeven. (…)
11 Implementatieplan
U wordt verzocht een implementatieplan (opstartplan) op te stellen waarmee u een vlekkeloze overgang en/of doorstart van de cateringsactiviteiten waarborgt. U dient in ieder geval in te gaan op de volgens u meest evidente aspecten ten aanzien van de implementatie. U dient hierbij een duidelijk tijdspad aan te geven en in te gaan op het wel of niet aanstellen van opstartmanager(s) en hoe u communiceert naar DNB’ers. (…)
15 Maatwerkactiviteiten
U wordt verzocht aan te geven hoe u omgaat met de organisatie van maatwerkactiviteiten (bijvoorbeeld evenementen). Daarbij dient u ook in te gaan op door eigen medewerkers te verrichten activiteiten en activiteiten die door Derden of ingehuurd personeel worden uitgevoerd. (…)
Personeel/ HRM
17 Klachten
U wordt verzocht aan te geven hoe uw organisatie omgaat met klachten over uw dienstverlening gedurende de gehele contractperiode.
In uw antwoord dient minimaal te zijn verwerkt:
• klachtenprocedure en –registratie;
• wijze van evaluatie/terugkoppeling na afhandeling klacht naar de contracteigenaar en medewerkers van DNB;
• op welke wijze worden klachten voorkomen;
• aangezien een adequate klachtenafhandeling tijdens de opstartfase zeer essentieel is, vragen wij u aan te geven hoe u juist in de opstartfase hier mee omgaat. (…)
19 Continuïteit
U wordt verzocht aan te geven op welke wijze u zorg draagt voor de continuïteit van de dienstverlening. Hierbij dient u aan te geven op welke wijze u inspeelt op fluctuaties in de klantvraag alsmede hoe u een adequate vervanging van de medewerkers op de locatie organiseert. U dient hierbij in te gaan op de verhouding tussen poolmedewerkers en uitzendkrachten en hierbij een percentage te benoemen dat maximaal vervangen zal worden door uitzendkrachten.
Hierbij dient ook aandacht te worden besteed aan het ziekteverzuim. In uw antwoord dient ook te zijn verwerkt.
• welke maatregelen worden door de Inschrijver genomen om verzuim ten gevolg van ziekte te zijn verwerkt;
• het percentage van het huidige ziekteverzuim;
• op welk wijze wordt vervanging bij ziekteverzuim georganiseerd.
(…)
MVO/Duurzaamheid
22 DNB eist dat het assortiment bestaat uit tenminste 40% biologische producten. U wordt verzocht een toelichting te geven hoe u dit gaat realiseren en hoe u dit kunt garanderen. U dient daarbij inzichtelijk te maken welke productgroepen vooral door biologische producten worden ingevuld en de prijsconsequenties. (…)
23 Duurzame bedrijfsvoering
DNB hecht grote waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daartoe wordt u verzocht aan te geven hoe u als organisatie invulling geeft aan duurzame bedrijfsvoering binnen de opdracht bij DNB (…) Hierbij dient minimaal aandacht te worden besteed aan:
• keuze assortiment;
• milieubelasting;
• werkgeverschap.
(…)
24 Afval
Welke maatregelen neemt u om de hoeveelheid afval binnen DNB te verminderen?(…)
25 Voorstellen om DNB duurzamer te maken
U wordt verzocht suggesties te doen over de wijze waarop de cateringsdienstverlening binnen DNB duurzamer zou kunnen worden georganiseerd en op welke wijze u daar invulling aan kan geven.
Hierbij dient minimaal aandacht te worden besteed aan:
• communicatieplan binnen de opdracht bij DNB;
• plan van aanpak;
• voorstellen voor verbetering.
“(…)
BIJLAGE 2 – PROGRAMMA VAN EISEN
(…)
2 BEDRIJFSRESTAURANT
(…)
2.3 Openingsdagen
Het bedrijfsrestaurant is het gehele jaar geopend, met uitzondering van de weekenden en nationale feestdagen (Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Pasen, Koninginnedag, Hemelvaart, Pinksteren, Kerstmis). (…)
6 DIRECTIESERVICES
(…)
6.2 Dienstverlening
6.2.1 Vaste directieservices
Voor de verzorging van de vaste dienstverlening dient de Opdrachtnemer op werkdagen in een vaste bezetting tussen 08:00 en 18:00 uur te voorzien. (…) Het dient mogelijk te zijn om ook buiten deze reguliere tijden service te verlenen.
(…)”