“(…) Op 20 juli 2016 kregen wij uw aanvraag over uw registratie bij het BKR. Uw aanvraag gaat over de registratie van uw de Persoonlijke Lening met nummer [rekeningnummer] . U vraagt ons om uw registratie bij het BKR weg te halen omdat u vindt dat er sprake is van verjaring. Wij halen uw registratie niet weg. In deze brief leggen wij dit uit.
Wat is de situatie?
Wij hebben de BKR-registratie onderzocht. Wij hebben de volgende informatie gevonden:
- In 2009 had u een betalingsachterstand op de rekening. Wij hebben dit doorgegeven aan het BKR. Hierdoor kreeg uw BKR-registratie in de week 12 van 2010 code A.
- Op 25 februari 2010 hebben wij u hierover een brief gestuurd. Een kopie hiervan sturen wij mee.
- In de brief vertelden we u dat wij de achterstand aan het BKR zouden doorgeven als u niet op tijd zou betalen.
- In 2010 hebben wij incassobureau Lindorff (voorheen Solveon) ingeschakeld.
- Wij hebben het hele bedrag opgeëist dat u nog moest betalen. Dit betekent dat u de hele schuld moest terugbetalen. Hierdoor kreeg uw BKR-registratie op 19 april 2010 code 2.
- Op 15 augustus 2012 kreeg uw BKR-registratie code 3. Op dit datum hebben EUR 250 of meer afgeboekt.
- U heeft de achterstand nog niet betaald.
- Er is nog geen einddatum voor uw BKR-registratie. De reden hiervoor is dat de vordering nog niet is betaald.
Wat betekent dit voor u?
U vraagt ons de registratie weg te halen bij het BKR omdat de vordering is verjaard. Toch kunnen wij uw registratie bij het BKR niet weghalen, omdat de vordering niet is verjaard. Een BKR-registratie blijft altijd vijf jaar nadat u de lening heeft terugbetaald, bij het BKR staan.
U heeft op 14 augustus 2012 nog via e-mail contact gehad met Lindorff over deze vordering. Er is dus geen sprake van verjaring. Wij geven de registratie ook geen einddatum omdat de vordering nog niet is betaald.
Het kredietbedrag
U vraagt ons het geregistreerde bedrag bij het BKR aan te passen. Het bedrag bij het BKR is juist. Bij een Persoonlijke lening wordt het leenbedrag + de te betalen rente geregistreerd. (…)”.