Notaris mr. P.A.A. Moes, die de conceptakte heeft opgesteld, heeft in een
e-mail van 13 juni 2018 een toelichting gegeven op die conceptakte. De e-mail luidt, voor zover hier van belang, als volgt:
“(…) Op 8 september 2017 heb ik van de heer [naam 5] (een zakenpartner van [naam 1] , vzr.) een email ontvangen, waarbij hij een overleg aankondigt voor een aantal transacties, waaronder een aandelentransactie voor 20% in het kapitaal van de vennootschap Mayfair Wealthy B.V. aan de heer [eiser sub 1] .
De heren zijn vervolgens op 26 september 2017 om 09.00u hier op kantoor geweest, en toen is er, naast een aantal andere dossiers, ook gesproken over de inhoud van die akte van aandelenoverdracht in Mayfair. (…)
Vervolgens kreeg ik op 4 januari een email van de heer [naam 5] .
Hij geeft dat er in het contract een toevoeging moest komen dat de heer [eiser sub 1] nooit een gelijkwaardig concept restaurant mocht ontwikkelen/exploiteren, zonder medewerking/instemming van de overige aandeelhouders. (…)
Ook is toen (na de oprichting van [eiser sub 2] , vzr.) besproken dat de naam van de holding van mijnheer [eiser sub 1] en de (in het handelsregister, vzr.) toegevoegde handelsnaam van Mayfair Wealthy B.V. (te weten Sham Restaurant, vzr.) min of meer gelijk is, en dat was voor de heer [naam 6] (directeur en enig aandeelhouder van Keizer Capital, vzr.) reden om te vragen aan de heer [eiser sub 1] of hij de naam wilde wijzigen. (…)
In die sessie (van 7 februari 2018, vzr.) is ook door de heren de concept akte van levering aandelen aangepast, en hebben de heer [naam 6] , de heer [naam 1] en de heer [eiser sub 1] , dit concept “voor akkoord en ten blijke van volmachtverlening aan alle medewerkers van notariskantoor Bellaar c.s. te Amstelveen” getekend.
De gedachte was dat indien en zodra de overige aandeelhouders afstand hadden gedaan van hun voorkeursrecht tot het nemen van aandelen, ze dan niet wederom gedrieën naar mijn kantoor hoefden af te reizen, maar dat een medewerker van mijn kantoor dan, op basis van die volmacht, voor en namens hen de betreffende akte van levering kan tekenen. (…)
Bij vertrek is er door de heer [naam 6] toegezegd dat hij zou proberen contact te zoeken met de DJ’s (de overige aandeelhouder), zodat die EN afstand zouden moeten doen van het voorkeursrecht tot het nemen van aandelen, en ook moesten instemmen met de toevoeging in de akte dat er nooit een ander restaurant geopend kon worden door 1 van hen, zonder elkaars medeweten/toestemming. (…)
Dan krijgt ons kantoor op 26 februari 2018 een email van de heer [naam 5] dat de voorgenomen overdracht van aandelen geen doorgang zal plaatshebben, en wordt ons kantoor, ruim twee maanden later, en wel op 30 april gebeld door het bestuur van de vennootschap dat we geen informatie aan derden mogen verschaffen over dit dossier. (…)”