Uitspraak
RECHTBANK AMSTERDAM
1.Het onderzoek op de terechtzitting
2.Tenlastelegging
3.Waardering van het bewijs
4.Het bewijs
5.De strafbaarheid van de feiten en van verdachte
6.Motivering van de straf en maatregel
- het reclasseringsadvies, opgemaakt op 4 oktober 2019;
- het reclasseringsadvies, opgemaakt op 27 november 2019;
- het psychologisch Pro Justitia rapport, opgemaakt door GZ-psycholoog C.M.B. van den Bergh op 25 oktober 2019;
- het psychiatrisch Pro Justitia rapport, opgemaakt door psychiater J. Schölvinck op 28 oktober 2019.
volwassenreclassering.
onvoorwaardelijke PIJ-maatregel op te leggen, maar een
voorwaardelijkePIJ-maatregel met bijzondere voorwaarden. De rechtbank kan zich vinden in dat advies van de deskundigen en zal aan verdachte een voorwaardelijke PIJ-maatregel opleggen met de bijzondere voorwaarden zoals deze door de reclassering zijn geadviseerd, met toezicht van de volwassenreclassering op het naleven van de voorwaarden. De rechtbank verbindt hieraan een proeftijd voor de duur van twee jaren. Verdachte krijgt, met behulp van de bijzondere voorwaarden, de kans om zijn leven te stabiliseren, te structureren en delictvrij door het leven te gaan.
9.Toepasselijke wettelijke voorschriften
10.Beslissing
bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht
diefstal
handelen in strijd met artikel 26, eerste lid, van de Wet wapens en munitie en het feit begaan met
handelen in strijd met artikel 13, eerste lid, van de Wet wapens en munitie;
handelen in strijd met artikel 26, eerste lid, van de Wet wapens en munitie, meermalen gepleegd.
[naam verdachte], daarvoor strafbaar.
jeugddetentievoor de duur van
156 (honderdzesenvijftig) dagen.
voorwaardelijke maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen.
2 (twee) jarenvast.
algemene voorwaardedat veroordeelde:
bijzondere voorwaardendat:
- veroordeelde zich na oproep meldt bij de reclassering op het adres: [adres] . Hij blijft zich melden op afspraken met de reclassering, zo vaak en zolang de reclassering dat nodig vindt om het reclasseringstoezicht uit te voeren.
- veroordeelde zich laat behandelen door de Forensische Formatie (de Bascule en IFA) of een soortgelijke zorgverlener, te bepalen door de reclassering. De behandeling duurt de gehele proeftijd of zoveel korter als de reclassering nodig vindt. Veroordeelde houdt zich aan de huisregels en de aanwijzingen die de zorgverlener geeft voor de behandeling.
- veroordeelde verblijft bij MultiPlus Zorg (MPZ). Het verblijf duurt de gehele proeftijd of zoveel korter als de reclassering nodig vindt. Hij houdt zich aan de huisregels en het dagprogramma dat de instelling in overleg met de reclassering voor hem heeft opgesteld.
- veroordeelde een structurele vorm van dagbesteding heeft in de vorm van scholing en/of werk. Hij kan hierin ondersteund worden door IFA.
- ten behoeve van het vaststellen van zijn identiteit zijn medewerking zal verlenen aan het nemen van een of meer vingerafdrukken of een identiteitsbewijs als bedoeld in artikel 1 Wet op de identificatieplicht ter inzage zal aanbieden;
- zijn medewerking zal verlenen aan het reclasseringstoezicht, bedoeld in artikel 14d, tweede lid, van het Wetboek van Strafrecht, de medewerking aan huisbezoeken daaronder begrepen.
dadelijk uitvoerbaarzijn.