“
(…) De kans op toekomstige onveiligheid (gebaseerd op alle factoren) is Hoog (Risicogroep 6) (…)
Vader is alcoholverslaafd en wil hier geen hulp bij. (…)
Vader vindt slaan en schreeuwen normaal.
Vader ziet geweld als middel om bepaald gedrag van moeder en de kinderen af te dwingen. (…)
-Beide kinderen kunnen geen leuke momenten met vader bedenken. Ook niet vanuit het verleden. (…)
Zus heeft een ultimatum gesteld aan het verblijf van vader bij haar. (…)
Gezien bovenstaande verdeling tussen zorgpunten en krachten is Jeugdbescherming van mening dat de situatie van [naam kind 1] en [naam kind 2] blijvend onveilig is. (…)
[naam kind 2] is een leuke spontane jongen die de gezinsmanager netjes te woord staat. (…) Wanneer er gevraagde wordt of hij zijn vader ook zou willen zien in de vakantie, geeft hij dat hij dat wel wilt maar alleen als hij veranderd is. Dit betekent voor hem dat hij niet meer mag schoppen en slaan en schreeuwen naar hun en zijn moeder. (…)
[naam kind 1] is een vriendelijke, welbespraakte jongeman. (…) [naam kind 1] geeft aan dat hij best angstig was op het moment dat zijn vader zijn moeder sloeg en hij zich opsloot in het toilet om de politie te bellen. (…) [naam kind 1] is zelf ook vaak geslagen door zijn vader. De laatste keer is in zijn beleving vorig jaar geweest. (…)
Het overlijden van zijn vader en het achter zijn rug om ontslagen worden, hebben veel met vader gedaan. Hij merkt dat hij sindsdien snel zenuwachtig en paniekerig is. Vader is veel alcohol gaan drinken. Moeder geeft aan dat vader vaak dronken is. Het AMC heeft vader geadviseerd om antidepressiva te nemen, maar deze neemt vader niet omdat het niet goed samen gaat met alcohol.
Vader heeft aangegeven geen hulp te willen voor zijn alcoholgebruik. Als vader gedronken heeft, verhoogt de onveiligheid in het gezin, omdat vader dan grenzeloos verbaal geweld gebruikt en hier volgens moeder niet op aangesproken kan worden. (…)
Vader toon geen inzicht toont in het belang van de kinderen en de gevolgen van het huiselijk geweld. Hij bagatelliseert het huiselijk geweld. In de gesprekken die gevoerd zijn met vader, zet hij alleen zijn eigen belang centraal, namelijk dat hij in de woning wil blijven. Als vader letterlijk wordt gevraagd wie op de eerste plaats komt (zijn kinderen of hijzelf) geeft vader aan dat hij op de eerste plaats komt. Doordat het inzicht in de onveilige situatie mist, heeft Jeugdbescherming onvoldoende vertrouwen in dat ouders praktische zaken onderling met elkaar kunnen bespreken. (…)
Aangezien er sprake lijkt te zijn van jarenlange onveiligheid van de kinderen wegens het huiselijk geweld, is het belangrijk dat de kinderen meer tijd en ruimte krijgen om tot rust te komen. (…)
Moeder heeft op 8 mei 2019 aangekondigd dat zij een echtscheiding in gang zet. (…)
Vader heeft een zus in [plaats] die een steun is voor hem en een vriend in [plaats] bij wie hij nu verblijft.”