2.2.In de huwelijkse voorwaarden is, voor zover hier van belang, het volgende opgenomen:
“(…) Uitsluiting
Artikel 1
De echtgenoten sluiten elke gemeenschap van goederen uit.
(…)
Vergoedingsrechten:
Artikel 4
1. Een echtgenoot heeft, met inachtneming van hetgeen hierna in lid 14 is bepaald, een vergoedingsrecht jegens de andere echtgenoot, indien een bedrag of waarde ten behoeve van die andere echtgenoot aan zijn vermogen is onttrokken. De vergoeding is gelijk aan het bedrag of de waarde ten tijde van de onttrekking voor zover hierna niet anders is bepaald.
2. Indien een bedrag of waarde aan het vermogen van een echtgenoot is onttrokken in verband met de verkrijging van een goed door de andere echtgenoot, ontstaat ten behoeve van de echtgenoot aan wiens vermogen het bedrag is onttrokken een vergoedingsrecht dat afhangt van de waarde van het goed.
3. Dit vergoedingsrecht geeft, indien het bedrag of de waarde is onttrokken ter voldoening in het geheel of een deel van de tegenprestatie die door de andere echtgenoot in verband met verkrijging van het goed is verschuldigd, recht op een deel van de waarde van het goed op het tijdstip dat het vergoedingsrecht wordt voldaan Dit deel wordt vastgesteld door het bedrag dat of de waarde die aan het vermogen van de echtgenoot is onttrokken te delen door de gehele tegenprestatie die in verband met de verkrijging is verschuldigd.
(…)
9. Een vergoedingsrecht is direct opeisbaar, tenzij redelijkheid en billijkheid zich tegen die opeisbaarheid verzetten. (…)
12. In alle gevallen waarin de omvang van een vergoedingsrecht niet duidelijk vaststaat, wordt dit geschat.
13. De echtgenoten kunnen bij schriftelijke overeenkomst van het in de vorige leden bepaalde afwijken.
14. Een vergoedingsrecht ontstaat niet indien sprake is van de voldoening aan een natuurlijke verbintenis of indien een bedrag of waarde op grond van een overeenkomst aan de andere echtgenoot ter beschikking wordt gesteld.
(…)
Kosten van de huishouding
Artikel 7
1. Partijen zullen in nader onderling overleg bepalen hoeveel ieder van partijen van hun inkomen zullen bijdragen in de kosten van de gemeenschappelijke huishouding.
2. Onder de kosten van de huishouding zijn begrepen (…) de kosten van vakanties, de huurprijs van de echtelijke woning en rente van geldleningen die verband houden met de aanschaf van de echtelijke woning en de vakantiewoning. (…)
Belehrungspflicht
Artikel 12
Partijen zijn zich bewust van de gevolgen van de door hen overeengekomen huwelijkse voorwaarden en hebben na uitvoerig in een bespreking te zijn voorgelicht welbewust gekozen voor het regime van “
Koude” Uitsluiting(dat wil zeggen geen periodieke verrekening ten aanzien van overgespaarde inkomens en evenmin een finaal verrekenbeding bij het einde van het huwelijk ten aanzien van beide vermogens) en voorts hebben zij
welbewust afgezien van pensioenverevening/ pensioenverrekeningin geval van echtscheiding of scheiding van tafel en bed; deze keus van partijen is gegrondvest op de wens van beide partijen om financieel zelfstandig te blijven.
(…)”