Uitspraak
RECHTBANK AMSTERDAM
[adres verdachte] .
1.Het onderzoek ter terechtzitting
17 december 2019.
2.Tenlastelegging
3.Voorvragen
4.Waardering van het bewijs
ripdealin Vleuten. Beide worden dan al geruime tijd door observatieteams gevolgd. Ook worden hun telefoongesprekken al enige tijd getapt. Op grond van deze observaties en tapgesprekken is de verdenking gerezen dat zij zullen proberen een blok cocaïne afhandig te maken van verdachte.
[nummer] , wordt doorzocht. In de auto wordt, verstopt onder het dashboard, een blok cocaïne aangetroffen. Daarnaast wordt in de middenconsole een telefoon aangetroffen die vermoedelijk van verdachte is. Op de telefoon staan namelijk onder meer afbeeldingen opgeslagen van een brief geadresseerd aan verdachte, foto’s van verdachte en foto’s van witte blokken met daarop letters. Verdachte verklaart zich niets meer te kunnen herinneren van het voorval.
ripdealheeft er een ontmoeting plaatsgevonden tussen verdachte en één van de kopers. Uit WhatsApp-berichten verzonden tussen de kopers blijkt dat op 18 augustus een ontmoeting is geïnitieerd met verdachte en dat er minimaal één blok cocaïne is. Tot slot zijn op de telefoon van verdachte foto’s van blokken cocaïne aangetroffen. De verklaring van verdachte dat hij zich niets meer kan herinneren is ongeloofwaardig. Op basis van het forensische opsporing rapport acht de officier van justitie bewezen dat de hoeveelheid cocaïne één kilogram betrof.
5.Bewezenverklaring
6.De strafbaarheid van het feit
7.De strafbaarheid van verdachte
8.Motivering van de straf
Daarnaast heeft de officier van justitie gevorderd een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden, met een proeftijd van 2 jaren met daaraan gekoppeld de bijzondere voorwaarden zoals door de reclassering geadviseerd in het advies van 4 december 2019. Deze bijzondere voorwaarden houden in: een meldplicht, een ambulante behandelverplichting met mogelijkheid tot kortdurende klinische opname en het meewerken aan begeleid wonen of maatschappelijk opvang.
4 december 2019. De reclassering adviseert daarin een voorwaardelijke straf op te leggen met daarbij als bijzondere voorwaarden een meldplicht, een ambulante behandelverplichting met mogelijkheid tot kortdurende klinische opname en het meewerken aan begeleid wonen of maatschappelijk opvang. De rechtbank stelt vast dat het noodzakelijk is dat verdachte hulp krijgt bij het aanpakken van zijn persoonlijkheidsproblematiek, die ten grondslag ligt aan het plegen van het strafbare feit. Daarom zal de rechtbank het advies van de reclassering overnemen, met uitzondering van het meewerken aan begeleid wonen of maatschappelijke opvang. Verdachte woont op dit moment bij zijn ouders. Dit is een stabiele woonomgeving waarin verdachte goed gedijt. Op zitting heeft verdachte aangegeven dat hij wel graag zelfstandig zou willen wonen. Daarom bepaalt de rechtbank met betrekking hiertoe dat verdachte zal meewerken aan een traject dat de mogelijkheden van begeleid wonen onderzoekt.
9.Toepasselijke wettelijke voorschriften
10.Beslissing
[verdachte], daarvoor strafbaar.
gevangenisstrafvan
6 (zes) maanden.
niet zal worden ten uitvoer gelegd, tenzij later anders wordt gelast.
Bij ernstige zorgen over het psychiatrische toestandsbeeld van veroordeelde kan de reclassering een indicatiestelling aanvragen voor een kortdurende klinisch opname voor crisisbehandeling, detoxificatie, stabilisatie, observatie of diagnostiek. Als de voor indicatie verantwoordelijke instantie een kortdurende klinische opname indiceert, zal veroordeelde zich laten opnemen in een zorginstelling, te bepalen door de justitiële instantie die verantwoordelijk is voor plaatsing. De kortdurende klinische opname duurt maximaal zeven weken of zoveel korter als de reclassering nodig vindt, en;