2.6Op grond van hetgeen partijen hebben aangevoerd en de in het geding gebrachte producties staat het volgende vast. [verweerder] , geboren op [geboortedatum] 1970, is op 1 november 2006 in dienst getreden bij Lehmann in de functie van Transportplanner. Op deze arbeidsovereenkomst is de CAO voor de Groothandel in Aardappelen, Groente en Fruit van toepassing. [verweerder] heeft tijdens zijn dienstverband naar behoren gefunctioneerd. Hij verdiende laatstelijk bij haar een salaris ad € 4.650,= bruto per maand, te vermeerderen 8,33% vakantiebijslag en emolumenten. [verweerder] is op 26 november 2018 met ernstige burn out klachten uitgevallen. Op 16 juli 2019 heeft de bedrijfsarts geoordeeld dat [verweerder] kon starten met zijn re-integratie, met het advies aan partijen om een werkopbouwplan te maken. De inzet was volledige werkhervatting op een termijn van 6-8 weken. Nadat partijen hierover op 19 juli 2019 overleg voerden, heeft Lehmann hem hiervoor per e-mail dezelfde dag een voorstel gedaan. Ofschoon partijen uitvoerig overleg hebben gevoerd over (onder meer) dit voorstel en in verband hiermee op 28 augustus en 15 oktober 2019 mediation bijeenkomsten hebben plaatsgevonden, heeft dit niet tot werkhervatting geleid. Vanaf omstreeks november 2019 tot en met januari 2020 heeft [verweerder] te kampen gehad met een terugval, zodat er, vanwege zijn gezondheid, gedurende die periode geen mogelijkheden waren om met de re-integratie een begin te maken. Op verzoek van Lehmann heeft (de arbeidsdeskundige van) het UWV op 18 december 2019 geoordeeld dat de re-integratie-inspanningen (tot dan toe) voldoende waren geweest. In februari 2020 oordeelde de bedrijfsarts dat [verweerder] weer benutbare mogelijkheden heeft. Op zijn advies heeft Lehmann met het oog op de re-integratie van [verweerder] een arbeidsdeskundige ingeschakeld. In zijn rapportage d.d. 10 maart 2020 is onder meer vermeld:
1. Is werknemer geschikt voor zijn eigen werk bij de werkgever.
- Nee, ik acht werknemer op dit momentarbeidsongeschiktvoor zijn eigen functiein de volle omvang.
2. Indien de eerste vraag met nee wordt beantwoord, zijn er dan mogelijkheden om deze functie passend te maken?
- Ja gedeeltelijk, werknemer kan starten met re-integratie activiteiten in eigen aangepast werk. Re-integratie spoor 1 kan er als volgt uitzien:
Startgesprek met coach, werknemer en leidinggevende
Bespreken start van werkzaamheden: wanneer, hoeveel uur per week en welke werkzaamheden.
Wederzijdse verwachtingen op papier zetten en monitoren.
Uren kunnen in overleg tijdcontingent opgebouwd worden.
3. Indien eigen functie ongeschikt is en er geen aanpassingen mogelijk zijn, zijn er andere functies bij de eigen werkgever die de werknemer kan uitoefenen?
- Er zijn geen andere passende functies binnen de organisatie.
4. Indien er geen andere passende functies bij eigen werkgever worden aangetroffen, zijn er dan beroepen of beroepsrichtingen aan te geven die wel geschikt zijn voor werknemer?
- Ja, er zijn Re-integratie mogelijkheden op spoor 2. Per begin april wordt er gestart met een re-integratietraject spoor 2.
In het spreekuurverslag d.d. 21 april 2020 van de bedrijfsarts is met betrekking tot [verweerder] onder meer het volgende vermeld:
Stand van zaken:
De professionele behandeling is afgerond.
Medisch geen nieuwe inzichten te melden.
Hij werkt nog niet.
Conclusie:
Er is sprake van benutbare mogelijkheden.
(…)
Advies:
Advies is de re-integratie vorm te geven conform arbeidsdeskundig onderzoek en advies. Aan werknemer heb ik gewezen op de mogelijkheid van een deskundigen oordeel omdat hij zich niet kan vinden in het arbeidsdeskundig onderzoek en advies (met name de te ondernemen re-integratie inspanningen in spoor 1 naast spoort 2).
Op 24 april 2020 heeft de Arbodienst een afspraak gemaakt voor 14 mei 2020 voor overleg over het opstarten van het re-integratietraject conform het advies van de arbeidsdeskundige. Dit gesprek heeft plaatsgevonden. De door Lehmann ingeschakelde re-integratie coach heeft aan dit gesprek deelgenomen. [verweerder] meldt tijdens dit gesprek dat hij volledig arbeidsgeschikt is. Lehmann neemt tijdens dit gesprek het standpunt in dat [verweerder] zijn werkzaamheden bij haar in spoor 1 moet gaan hervatten door middel van urenopbouw en coaching, een en ander zoals de arbeidsdeskundige heeft geadviseerd. Op 20 mei 2020 heeft Lehmann hem een urenopbouw-schema verstrekt dat voorzag in de start van de werkzaamheden op 25 mei 2020 met vijf uur per dag gedurende vijf dagen per week van 13.00 uur tot 18.00 uur. Met ingang van 25 mei 2020 is [verweerder] volgens dit schema weer gaan werken. Van de inspanningen van [verweerder] heeft Lehmann (de als productie 9 aan het verzoekschrift gehechte) evaluatieverslagen gemaakt en aan hem toegezonden. Op 5 juni 2020 heeft Lehmann geconcludeerd dat de herintreding van [verweerder] in spoor 1 was mislukt. Bij brief d.d. 5 juni 2020 heeft Lehmann hem opgeroepen om op 12 juni 2020 overleg met haar te voeren over het (verder) opstarten van zijn re-integratie in spoor 2. [verweerder] is toen niet verschenen. Op verzoek van [verweerder] heeft de deskundige van het UWV in haar rapportage d.d. 14 augustus 2020 het volgende overwogen:
Cliënt is een transportplanner die in november 2018 wegens medische klachten is uitgevallen. Na effectieve behandeling acht hij zich vanaf 14-05-2020 geschikt voor zijn functie. Zijn werkgever deelt deze mening niet.
Cliënt acht zich geschikt voor zijn functie omdat zowel mentaal als fysiek geen belemmeringen meer ervaart. Alle gegevens van anamnese, onderzoek, informatie bedrijfsarts kom ik tot de conclusie dat cliënt op datum geschil 14-05-2020 geen belemmeringen voor arbeid had en derhalve niet arbeidsongeschikt was op grond van ziekte.
In zijn Actueel oordeel d.d. 26 augustus 2020 heeft de bedrijfsarts met betrekking tot [verweerder] onder meer het volgende geschreven:
Ik heb werknemer op 18-8-2020 voor het laatst op het spreekuur gezien en gesproken op verzoek van de werkgever voor het opstellen van een actueel oordeel en een medisch verslag. Concluderend is medisch gezien geen wijzingen t.o.v. de situatie ten tijde van deskundigen oordeel bij uwv. Er zijn geen lopen behandeltrajecten meer of curatieve afspraken. Er zijn geen medische beperkingen voor uitvoering van werkzaamheden. (…) Daarnaast vraagt werkgever advies hoe verder om te gaan met de re-integratie om weer een goed voortgang in te krijgen. In dit overleg(met de werkgever, op 19 augustus 2020)
heeft de bedrijfsarts zijn visie en suggestie gegeven, namelijk: Dat werknemer weleens waar medisch gezien 100% geschikt is voor werk, maar ik kan mij voorstellen dat werkgever enige reserve heeft bij zijn volledige hersteld melding per 14-5-2020. De reden is dat de werknemer in de praktijk (nog) niet echt volledig belast is geweest om een goed indruk te krijgen over zijn duurzaam belastbaarheid en zijn productiviteit om een 100% herstelmelding te legitimeren. Derhalve heeft de bedrijfsarts als tussenoptie gesuggereerd om bv een periode van 4-6 weken de werknemer per heden volledig in eigenwerk te belasten om bij wijze proef zijn duurzaam belastbaarheid in de praktijk uit te testen. Na deze periode met elkaar te evalueren en vervolgens met elkaar beargumenteerd en onderbouwd de conclusie te trekken of hij al dan niet volledig hersteld gemeld kan worden voor zijn eigenwerk. Deze optie is door de bedrijfsarts gesuggereerd met als doel weer een goede voortgang in het re-integratie traject te krijgen aangezien dit (weer) vast dreigt te lopen. De bedrijfsarts zou deze optie zorgvuldigheidshalve ook nog met werknemer bespreken. Daartoe was op 25-8-2020 een telefonische afspraak met werknemer ingepland. Ik heb werknemer 3x gebeld maar kreeg geen gehoor.
Op 29 augustus 2019 en 26 februari 2020 heeft [verweerder] aan Lehmann voorstellen gedaan strekkende tot de beeindiging van hun arbeidsovereenkomst. Op of omstreeks 15 oktober 2019 heeft Lehman aan [verweerder] een soortgelijk voorstel gedaan. Geen van deze voorstellen is geaccepteerd. Als vaststaand wordt tenslotte aangenomen dat [verweerder] ten tijde van het indienen van het ontbindingsverzoek volledig arbeidsgeschikt was.