In deze civiele procedure heeft de Rechtbank Gelderland op 2 november 2016 uitspraak gedaan in een zaak tussen de besloten vennootschap Snel-Ned Courier Logistic Services B.V. en meerdere gedaagden. De rechtbank heeft geoordeeld dat Snel-Ned is geslaagd in het bewijs dat de bestuurders van de gedaagde vennootschap de mogelijkheden van verhaal voor openstaande facturen hebben gefrustreerd. Dit betreft een onrechtmatige daad en een paulianeuze rechtshandeling, waarbij de gedaagden onterecht activa hebben overgedragen aan een nieuw opgerichte vennootschap om zich te onttrekken aan hun verplichtingen jegens Snel-Ned.
De procedure is voortgevloeid uit eerdere vonnissen en getuigenverhoren, waarbij Snel-Ned heeft aangetoond dat de gedaagden, onder leiding van [gedaagde sub 2], een deel van hun klantenbestand en activa hebben overgedragen aan de nieuwe vennootschap, zonder dat hiervoor een reële vergoeding is betaald. De rechtbank heeft vastgesteld dat deze handelingen zijn verricht met de bedoeling om verhaal door Snel-Ned te bemoeilijken.
De rechtbank heeft de gedaagden hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor de schade van Snel-Ned, die is vastgesteld op een bedrag van € 88.006,13, vermeerderd met wettelijke rente. Daarnaast zijn de gedaagden veroordeeld tot betaling van beslagkosten en proceskosten. De rechtbank heeft de vordering van Snel-Ned tot betaling van beslagkosten en proceskosten toegewezen, waarbij de kosten aan de zijde van Snel-Ned zijn begroot op € 6.417,44. De uitspraak is openbaar uitgesproken door mr. N.W. Huijgen.