Uitspraak
1.De procedure
2.De feiten
In deze gesprekken heb ik ook aangegeven dat Stichting Kind aan Huis zich niet houdt aan de CAO Jeugdzorg en de daarbij behorende arbeidsvoorwaarden. (…) In de bijgevoegde bijlage is per onderdeel berekend waar ik recht op heb maar wat ik niet of te weinig heb ontvangen. Per onderdeel geef ik de totaalbedragen aan.”
3.De vordering en het verweer in conventie
4.De vordering in voorwaardelijke reconventie
5.De beoordeling
De cao Jeugdzorg is van toepassing op de werkgever en werknemer zoals is omschreven bij de begripsbepalingen 1.1 en 1.2 van deze cao. (…)”
De werkgever is de rechtspersoon die, al dan niet samen met een of meer andere rechtspersonen, één of meer organisaties in stand houdt. De werkgever heeft de volgende doelstelling: het bieden van ondersteuning van, en hulp en zorg aan jeugdigen en ouders, stiefouders of anderen die een jeugdige als behorende tot hun gezin verzorgen en opvoeden bij opgroei- en opvoedingsproblemen- door het inzetten van het vakmanschap van de orthopedagogiek, de ontwikkelingspsychologie en kennis van het gezinssysteem.
Deze problemen te verminderen, te stabiliseren, (methodisch) te behandelen of op te heffen.
Om te gaan met de gevolgen van psychosociale problemen en/of gedragsproblemen van de jeugdige, of bij dreigende zodanige problemen.”
Vanaf het tweede jaar start de inzet van specifieke zorgtrajecten, therapieën en intensieve begeleiding om het basisvertrouwen verder te herstellen en op te bouwen. (…) Dushi Huis omarmt de ouders, zij worden waar mogelijk betrokken bij de opvoeding.”
Biedt maatwerk voor het kind en zet in op persoonlijke kracht van het kind om uit te groeien tot een stabiele jongvolwassene;”
De werkgever maakt een beschrijving van de generieke functie van een werknemer of van een functiegroep werknemers. Dit doet de werkgever volgens de systematiek van het functieboek waarbij de volgende onderdelen in de functiebeschrijving aan de orde komen: