Uitspraak
1.De procedure
2.De feiten
(…)
(…) Via een vorige aangetekende brief werd u reeds aangemaand om uw achterstand in uw dossier aan te zuiveren.
3.De vordering en het verweer
4.De beoordeling
- Artikel VII. 77 van het Wetboek van economisch recht (WER) bepaalt: “
- Volgens art. VII. 105 WER is kort gezegd elk beding dat voorziet in het verval van de termijnbepaling of in een uitdrukkelijke ontbindende voorwaarde, verboden en wordt het als niet geschreven beschouwd, tenzij: 1° ingeval de consument ten minste twee termijnbedragen of een bedrag gelijk aan 20 pct. van het totale door de consument terug te betalen bedrag niet heeft betaald en hij één maand na het versturen van een aangetekende zending met ingebrekestelling zijn verplichtingen niet is nagekomen. Wat was het termijnbedrag dat [gedaagde partij] moest betalen en/of was sprake van 20 pct? En waar in de kredietovereenkomst en/of het ESIC formulier (SECCI-formulier) staat dit aangegeven?
- In de kredietovereenkomst staat een jaarlijkse debetrente van 9,50% en nalatigheidsintrest van 10,45% vermeld. Fiducre stelt dat een debetrente van 10,45% is overeengekomen en vordert 11,10% vertragingsrente/contractuele rente per jaar. Wat is de onderbouwing voor die rentepercentages die niet in de kredietovereenkomst zijn vermeld? Voor zover Fiducre zich beroept op algemene voorwaarden, wordt verzocht die voorwaarden in het geding te brengen of, indien al in het geding gebracht, het specifieke artikel uit de voorwaarden te noemen;
- In punt 3 van het ESIC formulier staat bij het kopje ‘kosten van het krediet’ aan de rechterkant “
- Fiducre wordt verzocht haar vordering nader te onderbouwen, bijvoorbeeld door overlegging van een mutatieoverzicht. Zij heeft niet gesteld welk bedrag aan krediet door [gedaagde partij] is opgenomen en het verstrekte krediet lijkt een herbruikbaar/doorlopend krediet. Daardoor is niet duidelijk of in het gevorderde bedrag van € 10.000,00 aan hoofdsom (er wordt vermeld dat het gaat om een kaskrediet van 07-08-2012) ook nalatigheidsintresten, schadevergoeding, rente(s) of andere bedragen zitten. Dit is van belang omdat Fiducre, naast de hoofdsom, ook schadevergoeding, nalatigheidsintresten en rente vordert en die bedragen niet twee keer in rekening kunnen worden gebracht (VII. 106 WER).