Als enerzijds gesteld en anderzijds erkend, dan wel niet of onvoldoende betwist en/of op grond van de onweerspro-ken inhoud van de overgelegde producties, staat tussen partij-en het volgende vast:
a. [werknemer] is sedert 1 september 2001 bij (de rechtsvoorganger van) Game-In in dienst getreden op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. In zijn laatste functie was [werknemer] op parttimebasis (0,9 fte) werkzaam als kassier in de amusementshal te Velsen-Noord. Zijn salaris bedroeg € 2.396,68 bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en dertiende maand).
b. Op 22 januari 2005 heeft er in de amusementshal te Velsen-Noord een gewapende overval plaatsgevonden. [werknemer] was toen niet in de amusementshal werkzaam.
c. Game-In heeft vastgesteld dat het personeel van voormelde amusementshal in reactie op deze overval tijdens de avonduren de toegangsdeur van de amusementshal gesloten houdt en pas opent voor een bezoeker als deze na controle met behulp van een videocamera betrouwbaar wordt geacht.
d. Op 22 februari 2005 heeft Game-In het personeel laten weten dat het afsluiten van de toegangsdeur nadrukkelijk in strijd is met de terzake gegeven instructies en dat dit niet aanvaardbaar is. Het personeel werd verzocht om in het vervolg deze instructies weer te volgen.
e. Met uitzondering van [werknemer] hebben de personeelsleden Game-In dezelfde dag laten weten aan voormeld verzoek gehoor te geven en de toegangsdeur tijdens de openingstijden voor het publiek weer te zullen openhouden.
f. [werknemer] heeft zowel zijn regiomanager als zijn operationeel manager op 22 februari 2005 laten weten zich niet aan de instructies te zullen houden en tijdens zijn diensten in de avonduren de toegangsdeur gesloten te zullen houden.
g. Game-In heeft [werknemer] op 22 februari 2005 geschorst.
h. [werknemer] heeft zich op 23 februari 2005 ziek gemeld.
i. Bij brief van 25 februari 2005 heeft Game-In [werknemer] op staande voet ontslagen. In deze brief staat onder meer: “(…) dat zij op dinsdag 22 februari 2005 heeft geconstateerd dat u de deur van de amusementenhal van de vestiging Velzen-Noord, waar u werkzaam bent ’s-avonds tijdens openingsuren afsluit en dat u bezoekers van de amusementenhal eerst toelaat, nadat deze zich aan de deur hebben gemeld. (…) De regiomanager, [regiomanager], heeft u op dinsdag laten weten dat het afgesloten houden van de deur niet is toegestaan, omdat het een openbare en voor het publiek vrij toegankelijke amusementenhal betreft. De regiomanager heeft u erop gewezen dat het afsluiten en het afgesloten houden van de deur dan ook nadrukkelijk in strijd is met de door de directie terzake verstrekte instructies. (…) waarop u hem andermaal heeft kenbaar gemaakt niet voornemens te zijn de amusementenhal voor het publiek – op het moment dat u daar werkzaam bent – vrij toegankelijk te houden. De operationeel manager heeft u daarop vanwege het niet opvolgen van gegeven instructies geschorst, (…). Daags erna heeft u zich ziek gemeld. Diezelfde dag nog heeft [medewerker], die ondermeer belast is met personeelszaken, tevergeefs getracht u telefonisch te bereiken, zulks teneinde met u een nadere onderhoud een afspraak te maken. Op zijn ingesproken verzoek hem terug te bellen, heeft u niet gereageerd. [Medewerker] heeft u vervolgens donderdags weer tevergeefs getracht te bereiken. Omdat u ook op dit tweede verzoek hem terug te bellen niet heeft gereageerd, heeft [regiomanager] u thuis bezocht, waarbij hij u heeft laten weten dat (…) de behoefte bestaat een en ander met u te bespreken. Op de mededeling van [regiomanager], dat de directie (…) verwacht dat u zich (…) voor een nader onderhoud meldt, heeft u gereageerd met de mededeling dat niet te zullen doen. Gezien het bovenstaande laat u (…) geen andere mogelijkheid dan u bij deze op staande voet, vanwege werkweigering, te ontslaan. (…)”.
j. [werknemer] heeft op 1 maart 2005 de nietigheid van het ontslag op staande voet ingeroepen.
k. Bij vonnis van 21 april 2005 heeft de kantonrechter te Haarlem de door gevorderde loondoorbetaling bij wijze van voorlopige voorziening afgewezen.
l. Bij beschikking van gelijke datum heeft de kantonrechter te Haarlem de arbeidsovereenkomst tussen partijen, voor zover deze nog tussen partijen bestaat, ontbonden per 1 mei 2005 ondertoekenning aan [werknemer] van een vergoeding van €8.365,00 bruto.
m. [werknemer] heeft zich daarna neergelegd bij het ontslag met ingang van 25 februari 2005.