Als enerzijds gesteld en anderzijds erkend, dan wel niet of onvoldoende betwist en/of op grond van de onweerspro-ken inhoud van de overgelegde producties, staat tussen partij-en het volgende vast:
a. [eiser] is op 22 november 2004 bij I-Control in dienst getreden, voor de duur van zes maanden, in de functie van applicatiebeheerder/internetprogrammeur. Zijn salaris bedroeg €2.650,00 bruto per maand, exclusief 8% vakantietoeslag.
b. [eiser] heeft zich op 22 december 2004 ziek gemeld.
c. Bij brief van 21 december 2004, welke door [eiser] op 24 december 2004 is ontvangen, heeft I-Control met een beroep op de wettelijke proeftijd van 1 maand, de arbeidsovereenkomst met [eiser] met onmiddellijke ingang opgezegd.
d. Nadat de gemachtigde van [eiser] bij brief van 28 december 2004 namens deze de nietigheid van de opzegging had ingeroepen, heeft I-Control bij brief van 30 december 2004 [eiser] opgeroepen om op 31 december 2004 op het werk te verschijnen.
e. Bij brief van 14 januari 2005 heeft de bedrijfsarts J. Overkamp van Commit B.V. aan I-Control onder meer het volgende bericht:
“Advies is dat dhr [eiser] niet arbeidsongeschikt is. Er is hier nl. sprake van een arbeidsconflict, dat opgelost dient te worden door werkgever en werknemer […].”
f. Bij brief van 17 januari 2005 heeft I-Control [eiser] in verband met werkweigering op staande voet ontslagen. Bij brief van 20 januari 2005 heeft
I-Control het ontslag op staande voet weer ingetrokken.
g. Het rapport van de verzekeringsarts T. Altena van UWV van 28 februari 2005 vermeldt onder meer het volgende:
“M.i. is betr. niet zonder meer geschikt te achten. Zijn psychische gesteldheid op dit moment is toch zo dat er beperkingen zijn. Dit blijkt uit eigen onderzoek, en het wordt bevestigd door informatie uit de curatieve sector. Betr. is een kwetsbare man, die toch al niet al te veel stress aan kan.
De volgende beperkingen zijn van toepassing: betr. is aangewezen op een afgebakend takenpakket, zonder deadlines en zonder conflicthantering.
Conclusie:
Betr. heeft beperkingen voor werk; betr. is aangewezen op een afgebakend takenpakket, zonder deadlines en zonder conflicthantering.
(…)”
h. Op 1 april 2005 heeft Y.M. Veenendaal, Procesbegeleider AG van het UWV het volgende aan [eiser] bericht:
“U heeft ons 27 januari 2005 verzocht om een deskundigenoordeel inzake uw ongeschiktheid tot werken op 24 december 2004.
Op grond van de resultaten van ons onderzoek zijn wij van oordeel dat u op 24 december 2004 op basis van krachten en bekwaamheden niet geschikt bent voor het verrichten van het eigen werk.
Advies is om in gesprek te gaan met uw werkgever om te bezien of er binnen de organisatie ander passend werk voorhanden is.”
i. Uit de “AD rapportage deskundigenoordeel” van 1 april 2005 van de arbeidsdeskundige van UWV blijkt het volgende:
“(…)
De verzekeringsarts heeft cliënt gesproken en zijn belastbaarheid vastgesteld. De verzekeringsarts meent dat er sprake is van beperkingen; cliënt is aangewezen op een afgebakend takenpakket, zonder veelvuldige deadlines en conflicthantering.
(…)”
j. Bij brief van 4 april 2005 heeft [eiser] aanspraak gemaakt op doorbetaling van loon vanaf 24 december 2004.
k. Bij brief van 4 april 2005 heeft I-Control [eiser] verzocht om uiterlijk 8 april 2005 contact met haar op te nemen teneinde over de mogelijkheden van passende werkzaamheden van gedachten te wisselen.
l. Bij telefax van 6 april 2005 heeft de gemachtigde van [eiser] I-Control medegedeeld, dat [eiser] zich beschikbaar houdt voor re-integratie en een oproep voor een gesprek daarover met de bedrijfsarts afwacht.
m. In een brief van 6 april 2005 heeft I-Control geantwoord zich op het standpunt te stellen dat [eiser] niet met de bedrijfsarts, maar met I-Control over re-integratie dient te praten, en heeft [eiser] wederom opgeroepen zich bij haar te melden.
n. Bij brief van 7 april 2005 heeft de gemachtigde van [eiser] aan I-Control doen weten dat [eiser] medisch gezien niet in staat is om een gesprek met I-Control aan te gaan.
o. Bij brief van 20 april 2005 heeft de gemachtigde van [eiser] I-Control medegedeeld dat [eiser] zich beschikbaar houdt voor exit-mediation.
p. Bij brieven van 28 april 2005 en 3 mei 2005 heeft I-Control zich op het standpunt gesteld slechts met [eiser] in overleg te willen treden over werkhervatting.
q. Bij zijn e-mail van 29 december 2005 heeft Van Groesen, arbeidsdeskundige UWV, aan [eiser] zijn brief meegestuurd, gericht aan [eiser], waarin onder meer het volgende was opgenomen:
“Op 28 juni 2005 heb ik u een e-mail gezonden met o.a. de volgende zinsnede:
Ik blijf erbij dat de conclusie zoals genoemd in het deskundigenoordeel de lading dekt. U bent ongeschikt om uw eigen functie uit te oefenen, door medische beperkingen, die ontstaan zijn uit een tekort aan capaciteiten of te groot beroep op uw capaciteiten. Het komt dan toch neer op ongeschikt voor eigen werk gezien uw krachten en bekwaamheden. Daarnaast zijn de medische beperkingen volgens de verzekeringsarts en ondergetekende niet dusdanig dat u helemaal niet meer zou kunnen werken, dus er had gekeken moeten worden naar ander werk binnen de organisatie of daarbuiten door uw werkgever.”
r. Bij brief van 26 oktober 2006 heeft de arbeidsdeskundige UWV L.F.M. van Groesen onder meer het volgende aan [eiser] geschreven:
“Naar aanleiding van uw verzoek om verduidelijking van het deskundigenoordeel d.d. 01-04-2005 kan ik u het volgende mededelen.
Onze verzekeringsarts mw. T. Altena heeft medisch onderzoek verricht op 28-02-2005 om na te gaan of u arbeidsongeschikt geacht kon worden op het moment dat uw ziekmelding betwijfeld werd door uw bedrijfsarts. Volgens onze verzekeringsarts is de datum in geschil 14-01-2005, dit is namelijk het moment dat uw bedrijfsarts u volledig arbeidsgeschikt achtte voor uw eigen werk. Onze verzekeringsarts mr. T. Altena acht u op 14-01-2005 arbeidsongeschikt en zij stelt hierbij een aantal beperkingen, namelijk dat u in uw werk bent aangewezen op een afgebakend takenpakket, zonder deadlines en zonder conflicthantering.
Vervolgens heb ik als arbeidsdeskundige onderzocht of deze beperkingen maken dat u arbeidsongeschikt te achten bent voor uw eigen werk als Junior Programmeur voor 40 uur per week bij I-Control. Uit mijn onderzoek blijkt dat u in uw functie-uitoefening te maken had met deadlines en conflicthantering. Derhalve wordt u arbeidsongeschikt geacht voor uw eigen werk, per herstelmelding van uw bedrijfsarts d.d. 14-01-2005.
Wij handhaven ons oordeel wat betreft uw arbeidsongeschiktheid voor uw eigen werk per 24-12-2004 en dit oordeel geldt aldus ook voor de datum 14-01-2005.”