3. De bedrijfsarts heeft op 19 juni 2002 een fax gestuurd aan de Inspectie Verkeer en Waterstaat met de volgende tekst:
(…) Vandaag zag ik Hr [eiser] op mijn spreekuur, vlieger van Transavia (.…)
Ik acht hem geschikt voor het vliegen, conform JAR.FCL 3.205 en 3.240.
(…)
4. Bij brief van 20 juni 2002 schrijft de Inspectie Verkeer en Waterstaat aan [eiser] onder meer:
(…) U wordt geschikt geacht voor alle vliegende functies. U wordt een medische verklaring klasse 1 verstrekt.
(…)
5. De brief van Transavia aan [eiser] van 16 juni 2003 luidt onder meer als volgt:
(…) Hierbij bevestigen wij de gemaakte afspraken tijdens het gesprek dat wij met u hadden op 2 mei 2003 (…) ten aanzien van uw re-integratie naar uw eigen functie (Captain 737).
Na een periode van langdurige afwezigheid als gevolg van arbeidsongeschiktheid bent u met ingang van 3 maart j.l. gestart met de Boeing 737 Typerating opleiding.
Zowel het UWV Gak als de bedrijfsarts van KLM Arbo Services hebben u hieraan voorafgaand volledig arbeidsongeschikt verklaard om uw eigen functie, Captain 737 uit te voeren en om de daarvoor benodigde opleiding te kunnen volgen en afronden. Tijdens deze opleiding heeft u bij uw instructeur W.J. van Gemert aangegeven dat u de functie van Captain 737 op dit moment niet aankunt. U heeft op fysiek en mentaal gebied meer tijd nodig voor re-integratie naar uw eigen functie.
(…)
Op basis van bovenstaande is tijdens dit gesprek het volgende met u afgesproken:
- vanaf 26 mei 2003 wordt u ingezet als First Officer;
- Transavia airlines CV hervat de salarisbetaling per 26 mei 2003;
(…)
- In het vertrouwen dat u op termijn werkzaam zult zijn in uw oorspronkelijke functie, zijn om sociale redenen per 26 mei 2003 de arbeidsvoorwaarden van uw oorspronkelijke functie van Captain 737 van toepassing;
- Wij zullen de SPTV verzoeken per 26 mei 2003 de Bop-uitkering te stoppen;
- In de periode september –december 2003 zult u starten met uw “verkorte” command opleiding tot Captain 737. (…)
6. Bij brief van 31 juli 2003 schrijft VNV namens [eiser], lid van deze vereniging, aan Transavia onder meer het volgende:
(…) Op 20 juni 2002 is de heer [eiser] na enige tijd van arbeidsongeschiktheid goedgekeurd door de Inspectie Verkeer en waterstaat. Per die datum heeft hij zich beter gemeld bij Transavia, KLM-Arbo Services en het UWV-GAK. Per deze datum was hij daadwerkelijk beschikbaar voor de functie waarin hij voor zijn arbeidsongeschiktheid werkzaam was.
VNV is van mening dat de heer [eiser] recht heeft op betaling van zijn salaris met ingang van de datum van beter melden en goedkeuring door IVW. Transavia heeft ook met ingang van die datum gebruik kunnen maken van de door de heer [eiser] aangeboden arbeid.
(…)
7. [eiser] heeft een WAO-uitkering ontvangen, berekend naar een arbeidsongeschiktheidspercentage 80-100, van 14 maart 2000 tot 29 augustus 2002. Per laatstgenoemde datum was de arbeidsongeschiktheid van [eiser] volgens UWV minder dan 15%.