Uitspraak
RECHTBANK LIMBURG
1.De procedure
- het verweerschrift en daarbij overgelegde producties 1 tot en met 4.
- de mondelinge behandeling van 7 juli 2021 en de daarbij overgelegde pleitnotitie van [verzoekster] .
2.De feiten
3.Het verzoek
4.De beoordeling
- nekklachten;
- stijfheid; en
- duizeligheid in de zin van een licht gevoel in het hoofd; en
- oorsuizen in beide oren; en
- problemen met lezen; en
- wazig zien; en
- problemen met geheugen en concentratie; en
- slapeloosheid; en
- vermoeidheid; en
- oorklachten; en
- last van het gebied van het pars descendens van de trapezius beiderzijds met zeurende pijn met een NRS score 6-7; en
- last van ogen; en
- last van licht; en
- geheugenproblemen; en
- concentratieproblemen; en
- last van oren, zowel van suizen als het feit dat geluiden soms hard binnenkomen; en
- zeurende pijn in het achterhoofd op de overgang naar de nek; en
- problemen met slikken; en
- licht gevoel van het hoofd; en
- last van prikkels; en
- tendomyogene afwijkingen in de nekregio; en
- bewegingsangst voor wat betreft de nekregio.”
- meerdere lichamelijke klachten die haar dagelijkse leven in significante mate verstoorden; en
- excessieve gedachten en gedragingen die hiermee samenhingen met daarbij disproportionele gedachten over de ernst van de klachten, een persisterende mate van ongerustheid hierover en het veel tijd en energie besteden aan de klachten en zorgen hieromtrent.”
thansgeen beperkingen zijn geconstateerd. [verzoekster] stelt echter dat uit het rapport van de psychiater volgt dat er in de afgelopen jaren wel sprake is geweest van een somatisch-symptoomstoornis.
veel last van hoofdpijn, nu ook linker zijde klachten, kloppend, pulserend gevoel vanuit de nek naar voren. Zelfde nekklachten als rechts”.
Uitslag MRI: artrose, echter ook hyptertonie cervicaal (toevoeging advocaat: lees: spierspanning nek).
In de differentiaal diagnose kan gedacht worden aan posttraumatische tendomyogene nek- en hoofdpijnklachten, maar het conglomeraat van klachten en met name ook de ontwikkeling van het klachtenpatroon (het uitbreiden van het patroon zonder nieuwe event en zonder oorzaak) wordt meer gezien bij WAD. De door betrokkene ervaren cognitieve problemen zijn naar mijn mening secundair bij een chronisch geworden pijnsyndroom. Noch op basis van de anamnese, noch op basis van de onderzoeksbevindingen zijn er aanwijzingen voor primair cerebrale beschadiging als oorzaak van deze ervaren problemen.”
Op grond van onderzoeken met proefpersonen en praktijkervaringen met botsauto’s zijn er sterke aanwijzingen dat een impactsnelheid tot circa 15 km/h geen gevolgen heeft”.[verzoekster] betwist allereerst dat sprake is geweest van een lage impactbotsing en van een lage Delta v. De door OAN uitgevoerde ongevallenanalyse is eenzijdig tot stand gekomen en is daarnaast niet volledig uitgevoerd. [verzoekster] verwijst in reactie op dit verweer van NN verder naar een artikel van prof. Wismans, PIV-bulletin van oktober 2015 met de titel: “Whiplash bij verkeersongevallen: inzichten vanuit de letselbiomechanica en de verkeersongevallenanalyse”.
de kans opWAD.
Finale overwegingen met betrekking tot de (differentiaal) diagnose en de eventuele medische causaliteit:” (op pagina 34) onder meer als volgt: