Uitspraak
RECHTBANK NOORD-HOLLAND
1. [belanghebbende 1] ,
2. [belanghebbende 2] ,
3. [belanghebbende 3] ,
1.Het procesverloop
2.De feiten
2. Indien de betrokkene geen gevolg geeft aan de waarschuwing kan de vergadering hem een boete opleggen (…) onverminderd de andere maatregelen, welke de vergadering kan nemen krachtens de wet of het reglement. (…).
- Tijdens de ledenvergadering o.a. mevrouw [belanghebbende 1] uitschelden.
- Via de telefoon mevrouw [belanghebbende 1] bedreigen omdat [verzoeker] de kozijnen contant wilden betalen en niet via de bank (hij zou wel even langskomen…)
- Obscene gebaren maken bij het wegrijden.
- Diverse keren zowel tijdens de vergadering als voor de flat intimiderende en bedreigende uitspraken doen. (…)”.
- Het uitgescholden worden door [verzoeker] tijdens VVE vergaderingen en op straat voor allerlei verschrikkelijke ziektes, vuile homo, klootzak, etc. etc. [verzoeker] zoekt telkenmale de confrontatie, ook als daar geen enkele aanleiding voor is.
- Bedreiging door [verzoeker] : “ik trek je over de tafel, wacht maar af, pas maar op, ik ben met jou nog niet klaar” etc. etc.
- Intimidatie door [verzoeker] door het parkeren voor of hinderlijk dicht naast de oprit van onze garage (…) Dit ook maanden lang door het hinderlijk parkeren van een oude BMW maar net zo, dat daar door handhaving niet tegen opgetreden kan worden.
- Intimidatie door het los- en vastmaken van kettingen (…) rond de parkeerplek voor onze garage (…)
- Intimidatie door, zoals ik zelf gezien heb, op 5 december 2013 krassen aan te brengen in de voor onze garage geparkeerde leenauto van de garage en in de auto van [bewoner A] welke naast de auto van [verzoeker] geparkeerd stond.
- Intimidatie door op 18 april 2014, nadat hij samen met [belanghebbende 3] ( [huisnummer 7] ) bij de flat was afgezet, terwijl [belanghebbende 2] in zijn auto zat, daaromheen te lopen zijn middelvinger voortdurend opstekend.
- Intimidatie door op dezelfde dag, 18 april 2014, [verzoeker] die bij het binnengaan van het trappenhuis, daar [bewoner A] tegenkwam en die bij zijn jas pakte.”
“Ik doe aangifte van belediging en discriminatie tegen [verzoeker] en een
“Op donderdag 29 oktober 2015, parkeerde ik m’n auto zoals altijd voor de deur. Ik zag voor de deur van het pand [a-straat] [huisnummer 4] een paar heren, waaronder [verzoeker] en [belanghebbende 3] , op harde toon staan praten. Na thuiskomst ben ik naar de slaapkamer om iets te pakken. Deze kamer, waar het raam open stond, ligt op de tweede etage recht boven het pand [huisnummer 4] . Ik zag dat mijn onderbuurman, de heer [belanghebbende 2] , met zijn auto aan kwam rijden. Op dat moment hoorde ik [verzoeker] tegen de andere heren zeggen dat daar die ‘reetneuker’ aan kwam. Ik was zo verbaasd en dacht in eerste instantie dat ik het niet goed had verstaan en bleef even staan luisteren. Weer had [verzoeker] , wiens stem ik duidelijk herkende, het over [belanghebbende 2] en noemde hem weer ‘reetneuker’ en zei dat hierboven (doelend op de etage boven hem) ‘reetneukers’ wonen. Ik was geschokt door deze uitspraak en vond het enorm intimiderend en beangstigend dat er zo over deze fijne en sociale buurman wordt gesproken door [verzoeker] .”.
1. (…)De stemmen en volmachten worden geteld.
3.3. Het verzoek
4.4. Het verweer
29 oktober 2015 met [belanghebbende 2] en hetgeen daarover is vastgelegd in een proces-verbaal en hetgeen [belanghebbende 1] daarover heeft verklaard. Tevens blijkt dit gedrag uit dreigende mailcorrespondentie door of namens [verzoeker] in de periode 21 januari 2016 tot en met
21 maart 2016, aldus VVE. Betwist wordt dat het besluit onvoldoende is voorbereid en onderbouwd. Alle bijlagen en vergaderstukken zijn voorafgaand aan de vergadering verstuurd. Daarbij komt dat op basis van artikel 27 van het splitsingsreglement een administrateur zonder meer bevoegd is om een schriftelijke waarschuwing te doen toekomen, zodat de vergadering dit ook zeker zelf kan doen.