Uitspraak
RECHTBANK NOORD-HOLLAND
1.Het procesverloop
2.De feiten
“het handgeschreven stuk is voor mij bijzonder moeilijk leesbaar. Het getypte stuk bevat diagnoses die op zich nog steeds niet voor mij overtuigend of per definitie betekenen dat ze niet kan reizen”.
de inname van de medicijnen veroorzaakt bij patiënte een verdoofde toestand.”
“duidelijke verbetering bij patiënte die mag reizen (…)”.
3.Het verzoek
4.Het verweer en het tegenverzoek
5.De beoordeling
Stcrt.2015/12685) zijn daarvoor nadere regels gesteld (Ontslagregeling).
“in verband met een sombere stemming, geluxeerd door niet uitkeren ziektewet door werkgever omdat patiënte in Dominicaanse Republiek was voor behandeling SLE (…)”. Volgens dr. De Vries lijkt in diagnostische termen sprake van een lichte depressieve stoornis. Uit geen van deze verklaringen volgt dat de deskundige een onjuiste inschatting heeft gemaakt van de (reis-) mogelijkheden van [verweerder] . Ook het door [verweerder] gestelde verband tussen allergie voor penicilline en het daarom niet kunnen reizen is niet met medische stukken onderbouwd.
: “ik kan niet met terugwerkende kracht de belastbaarheid vaststellen over de periode werknemer in het buitenland verbleef. Wel is te zeggen dat in algemene zin, op basis van de mij bekende medische informatie en gestelde diagnose er niet per definitie sprake hoeft te zijn geweest van “geen benutbare mogelijkheden”.Uit geen van de van de Dominicaanse arts afkomstige stukken blijkt immers dat [verweerder] wegens haar angstklachten en de huidaandoening volledig arbeidsongeschikt was. Ook uit de door [verweerder] overgelegde medische informatie van Nederlandse behandelaars volgt dat niet. Gelet op het voorgaande is een gerede kans aanwezig dat [verweerder] in een periode van vier maanden niet heeft hervat in haar werk, terwijl zij dat gelet op haar medische toestand wel kon.
ernstige verwijtbaarheidgeen sprake is zodat een eerder tijdstip van ontbinding niet in de rede ligt. Daarbij speelt een rol dat op basis van de medische stukken wel aannemelijk is dat [verweerder] kampte met psychische klachten waardoor haar handelwijze daardoor mogelijk is beïnvloed.