Ter onderbouwing van haar standpunt heeft [geopposeerde] – kort samengevat – het volgende aangevoerd.
[geopposeerde] handelde als consument. De auto werd voor de levering APK gekeurd en beschikte over 6 maanden garantie. Er werden geen algemene voorwaarden ter hand gesteld. De koop geschiedde mondeling. [opposant] deelde bij de koop mee: “het is een puike auto, er mankeert niets aan de auto, jij zal nog lang plezier van deze auto hebben”.
Op 28 december 2015, 16 dagen na de levering, is tijdens het rijden met de auto over de snelweg de motorkap opengewaaid en tegen de voorruit geklapt. Door Schadenet, het sleepbedrijf, is geconstateerd dat de motorkap is opengewaaid als gevolg van een defecte motorkapvergrendeling/windhaak. De totale schade bedroeg € 352,68.
Nadat de auto op 31 mei 2016 problemen had met starten, heeft [geopposeerde] de auto naar garagebedrijf John Visser gebracht. Die constateerde allerlei gebreken aan de auto, die het autorijden gevaarlijk maken. De kosten van herstel bedragen volgens dit bedrijf € 1.660,47.
[geopposeerde] zelf heeft slechts 2.594 km met de auto gereden. De zaak beantwoordt niet aan de overeenkomst, omdat zij niet de eigenschappen bezit die de koper op grond van de overeenkomst mocht verwachten.
Omdat [geopposeerde] toch een auto nodig had, heeft haar vader een andere auto voor haar gekocht. Zij zit nu vast aan dubbele lasten. Daarom vordert zij ook deze lasten, bestaande uit verzekeringspremie en wegenbelasting, van [opposant] .