Uitspraak
1.De procedure
2.De feiten
13.2.Als één van de partijen een uit hoofde van de overeenkomst of uit andere hoofde overeengekomen verschuldigd bedrag niet volledig en stipt op de vervaldag voldoet, dan verkeert deze partij direct vanaf de vervaldag in verzuim en is deze partij vanaf die dag de wettelijke rente verschuldigd.Daarnaast is de partij die in verzuim verkeert en die een natuurlijk persoon niet handelend in de uitvoering van beroep of bedrijf, een vergoeding verschuldigd voor de redelijke incassokosten, zulks met in achtneming van artikel 6:96 lieden 2 tot en met 6 van het Burgerlijk Wetboek. De hoogte van de verschuldigde incassokosten wordt berekend conform artikel 2 van het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten, waarbij tenminste het aldaar opgenomen minimumbedrag van € 40,00 (exclusief btw) verschuldigd zal zijn.
Jij vroeg ons of wij een mogelijkheid zien om de 2 broers [familienaam] (20&18 jaar oud) samen te huisvesten. (…)Ons antwoord op de vraag of wij de jongens gezamenlijk kunnen/willen huisvesten is nee. (…)De oudste broer heeft al een plek bij Perron 18, wellicht is daar ook plek voor de jongste en kunnen ze van daaruit doorstromen via het Pact van uitstroom/uitstroomtafel.Of via jeugdzorg met begeleiding in een contigentenwoning.De Spaarnevleugels in Haarlemmermeer zou ook een optie kunnen zijn.Een urgentie via het Vierde Huis.Dit zijn allemaal wegen die tot de mogelijkheden behoren.Helaas zijn er veel uitzonderlijke situaties en ook die verwijzen wij naar de bovengenoemde reguliere kanalen. (…)
(…) Na ontvangst van de melding hebben wij onderzoek verricht naar de mogelijk gedwongen achterlating. Op basis van de gesprekken met jou, Veilig Thuis Kennemerland, het ministerie van Buitenlandse Zaken, het sociaal wijkteam [plaats], de gemeente [plaats], Leerplein, Internationale schakelklas, de Taalklas, ISK [plaats], Twijs en Vluchtelingenwerk [plaats], zijn wij tot de conclusie gekomen dat er inderdaad sprake is van achterlating. (…)
(…) Daarnaast zijn er jongeren die door verlating achterblijven en verweesd raken. Deze gedragscode is op alle genoemde groepen wezen van toepassing. (…)Algemeen- Indien een jongvolwassene wees wordt, wordt door de verhuurder maatwerk geboden, waarbij het uitgangspunt is dat de wees niet op straat komt te staan en op het gebied van huisvesting wordt ondersteund. (…)Maatwerk(…)- Het uitgangspunt van de afspraken in deze gedragscode is om de wees de zekerheid te bieden van een passende woonruimte na het overlijden van de ouder(s) (en tevens huurder(s) van de woning waarin de wees woonachtig is) om daarmee te voorkomen dat de wees op straat komt te staan.(…)- Ook indien de woning niet passend is voor de wees, biedt de verhuurder de wees op de kortst mogelijke termijn de mogelijkheid om in de ouderlijke woning te blijven wonen door het aanbieden van een tijdelijke huurovereenkomst van twee jaar of zoveel korter als door de wees is gewenst.- Uiterlijk direct aansluitend na afloop van de tijdelijke huurovereenkomst van twee jaar, of zoveel eerder als mogelijk en gewenst door de wees, biedt de verhuurder de wees een passende woning aan binnen de eigen portefeuille in de vorm van een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. (…)