In deze zaak, die op 12 september 2013 door de Rechtbank Rotterdam is behandeld, betreft het een geschil tussen aandeelhouders van de besloten vennootschap Silo Dordrecht. Columbus Management en Advies B.V. (eiseres) heeft een kort geding aangespannen tegen SZ New Enterprises Investments B.V. en Silo Dordrecht (gedaagden) over de vraag of Columbus verplicht was om haar aandelen in Silo aan te bieden aan SZ. De achtergrond van het geschil ligt in een aandeelhoudersovereenkomst die op 24 januari 2005 is gesloten, waarin bepalingen zijn opgenomen over de aanbiedingsplicht van de aandeelhouders. SZ, die voorheen enig aandeelhouder was van Silo, had op 16 maart 2005 50% van de aandelen aan Columbus geleverd. Columbus stelt dat SZ een aanbiedingsplicht heeft, terwijl SZ en Silo beweren dat Columbus deze verplichting heeft.
De voorzieningenrechter heeft in een eerder vonnis van 4 oktober 2012 geoordeeld dat Columbus een nieuwe bestuurder had gekregen en dat dit een schending van de aandeelhoudersovereenkomst met zich meebracht. Columbus vordert in dit kort geding een verbod op de levering van haar aandelen aan SZ en de benoeming van een adviseur om de situatie te verhelpen. De rechter heeft echter geoordeeld dat Columbus niet kan worden verplicht om haar aandelen aan te bieden aan SZ, en dat de vorderingen van Columbus om de aandelenlevering te verbieden en inzage in het aandeelhoudersregister te verkrijgen, worden afgewezen. De rechter heeft Columbus als de in het ongelijk gestelde partij veroordeeld in de proceskosten van gedaagden, die zijn begroot op € 1.405,-.
De uitspraak benadrukt de noodzaak van duidelijke afspraken in aandeelhoudersovereenkomsten en de gevolgen van het niet naleven daarvan. De rechter heeft ook opgemerkt dat Columbus al inzage in het aandeelhoudersregister heeft gehad en dat Silo bereid was om deze inzage te verschaffen, waardoor de vordering van Columbus op dit punt niet kan worden toegewezen.