In deze zaak heeft de kantonrechter van de Rechtbank Rotterdam op 13 januari 2017 uitspraak gedaan in een geschil tussen een fotograaf, aangeduid als [eiser], en de Stichting De Moslimkrant. De eiser, die als fotograaf werkzaam is, heeft de stichting aangeklaagd wegens inbreuk op zijn auteursrecht. De eiser heeft foto's gemaakt van actuele gebeurtenissen en is auteursrechthebbende op de foto "Rotterdam/Hongaarse en Nederlandse scholieren". Deze foto werd zonder toestemming van de eiser op de website van De Moslimkrant geplaatst, wat leidde tot de vordering van de eiser om schadevergoeding te ontvangen voor de inbreuk op zijn auteursrechten en persoonlijkheidsrechten.
De procedure begon met een dagvaarding op 19 augustus 2016, waarna een comparitie van partijen werd gehouden. De Moslimkrant verscheen echter niet op deze comparitie. De eiser vorderde een schadevergoeding van € 675,- voor de inbreuk op zijn auteursrechten, alsook vergoeding van de proceskosten en wettelijke rente. De Moslimkrant betwistte de vordering en voerde aan dat de foto zonder naam was gepubliceerd en dat deze onmiddellijk na ontvangst van het exploot was verwijderd.
De kantonrechter oordeelde dat de Moslimkrant onrechtmatig had gehandeld door de foto zonder toestemming te plaatsen. De rechter erkende dat de Moslimkrant niet opzettelijk het auteursrecht had geschonden, maar dat dit geen invloed had op de aansprakelijkheid. De kantonrechter kende de vordering van de eiser toe en veroordeelde De Moslimkrant tot betaling van de gevorderde schadevergoeding, inclusief wettelijke rente, en de proceskosten. De uitspraak werd uitvoerbaar bij voorraad verklaard, en het vonnis werd uitgesproken door mr. J.W. Langeler.