Uitspraak
RECHTBANK ROTTERDAM
1..De procedure
- de dagvaarding met producties,
- de conclusie van antwoord,
- de conclusie van repliek, met producties,
- de conclusie van dupliek,
- de akte tot overleggen van nadere stukken van [naam eiser] ,
- de akte van [naam gedaagde] .
2..De feiten
Special Power of Attorney
3..Het geschil
de akte hebben overgedragen waarmee de verkoop van het eigendom geregeld zou kunnen worden”. [naam eiser] heeft echter geconstateerd dat de woning te koop wordt aangeboden, zodat hij vermoedt dat [naam gedaagde] niet voornemens is zijn verplichting jegens [naam eiser] na te komen.
4..De beoordeling
I[ [naam gedaagde] ]
do hereby waive to him[ [naam eiser] ]
the ownership of my property located in [adres](…)
Rotterdam. This is a definitive global and irrevocable waiver and I have delivered to him the title deed to dispose of it and sell it to whom he wants for the price and upon the conditions he deems fit”. De rechtbank kan hieruit niet anders opmaken dan dat volgens de schuldbekentenis door [naam gedaagde] aan [naam eiser] een schriftelijk eigendomsbewijs ten aanzien van de woning zou zijn overhandigd (of had moeten worden overhandigd), waarmee de eigendomsoverdracht aan [naam eiser] een feit zou zijn en de beschikkingsbevoegdheid op [naam eiser] zou zijn overgegaan. Een dergelijk eigendomspapier aan toonder ten aanzien van een eigendomsrecht op een appartementsrecht of woning is naar Nederlands recht echter volstrekt onbestaand en ondenkbaar. De formulering getuigt van volkomen onbekendheid met de gang van zaken rond de verkrijging en vervreemding van eigendomsrechten op dergelijke onroerende goederen naar Nederlands recht. Daarmee verleent deze formulering meer steun aan het verweer van [naam gedaagde] (dat [naam eiser] de schuldbekentenis zelf heeft opgesteld en van een handtekening heeft voorzien), dan aan de stelling van [naam eiser] dat [naam gedaagde] (die als eigenaar van het appartementsrecht in ieder geval bekend was met de Nederlandse wijze van eigendomsverkrijging van een dergelijk onroerend goed) de schuldbekentenis zo heeft opgesteld.
geen geld meer binnen[kwam]
bij het bedrijf”, er “
aanhoudende malaise” was (in de financiële situatie van de onderneming), [naam eiser] van 2013 tot begin augustus 2015 vrijwel alles, zowel zakelijk als privé, voor [naam gedaagde] betaalde en, nota bene, [naam eiser] begin augustus 2015 ontdekte dat ten laste van de onderneming een lening van meer dan € 50.000,00 was afgesloten bij een bank, welke lening niet kon worden afgelost, om vervolgens in randnummer 13 te stellen dat hem ten tijde van het opstellen van de volmacht (20 augustus 2015) niet bekend was dat de onderneming veel schuldeisers had.
1.130,00(2,5 punten × tarief € 452,00)