2.9.Op 20 september 2021 is in opdracht van [naam bedrijf] door [naam 3], internist/verzekeringsarts, een rapport ‘Medisch advies I’ uitgebracht (hierna: medisch advies I) omtrent de medische situatie van [eiseres]. In dit rapport is, voor zover van belang, het volgende vermeld:
“(…)
Overwegingen / beschouwing
Op 15 april 2014 maakt het huisartsen rapport melding van duizeligheid, in 2017 is belang hebbende betrokken geweest bij een ongeval, kop-staartbotsing. Dit resulteerde onder andere in nek- en schouderklachten.
Op 24 juni 2018 is belanghebbende gevallen op haar rechterzijde. Aanvankelijk klachten van linkerarm en nek. Na een tijd bleken er klachten van rechterbil/onderrug (niet te duiden als ongevalgevolg gezien de delay), De fysiotherapeut schrijft dat de rug lastig te onderzoeken is vanwege de pijn en het klinisch beeld leek op een kneuzing. Er was bij echografie geen grote hoeveelheid vocht in het schoudergewricht, er was een inhomogeen
aspect van de supraspinatuspees met een iets hypohypoechoarme zone van 3 mm, was 7 mm. Beeld past bij een partial thickness ruptuur, afgenomen, verbeterd sinds augustus 2018. De verwijsbrief naar specialist van 28 februari 2020 maakt melding van een intacte bicepspees, intacte subscapularispees, supraspinatuspees in infraspinatuspees. Geen ruptuur meer zichtbaar. Conclusie intacte rotatorcuff (rechts).
Betrokkene bleek op basis van een arbeidsdeskundig rapport ongeschikt om haar eigen functie van verkoopmedewerker in de volle omvang uit te oefenen. Dit beeld kan ik gezien de aard van het milde letsel niet duiden als ongevalgevolg. Klachten van de rug / nek kan ik conform het oordeel van de fysiotherapeut duiden als een kneuzing bij reeds pre-existente klachten van de nek en schouder na een auto-ongeval, in 2020 is deze geheel genezen.
Een letsel als beschreven kent een natuurlijk herstel van ongeveer zes maanden en derhalve is er geen sprake van BI. De verergering van de nek, schouder- en arm klachten zijn tot zes maanden na het ongeval ongevalgerelateerd. De rugklachten zijn pre-existent aanwezig en worden kort na het ongeval niet gerapporteerd als klacht.
(…)
Beperkingen / arbeidsgegevens
Er zijn geen beperkingen die tot zes maanden na het ongeval gerelateerd zijn aan het ongeval. Echter deze lijken werkhervatting niet in de weg staan.
Voorlopige / blijvende functionele invaliditeit van de gehele mens
Niet van toepassing.
(…)
Beantwoording van de vraagstelling
1. Beschikt u over voldoende informatie om deze casus volledig te kunnen beoordelen?
4. Waaruit bestaat het letsel?
Een kneuzing van de nek en een scheur in een pees in de schouder.
5. In hoeverre zijn de klachten en het letsel medisch gezien te beschouwen als een gevolg van het onderhavige ongeval?
Gedurende zes maanden na het ongeval zijn deze verergerende klachten (er was sprake van een eerder ongeval in 2017) te beschouwen als gerelatereerd aan het ongeval.
6. Past het beschreven letsel medisch gezien bij het ongeval?
Ja, het letsel past bij het ongeval.
(…)
8. Gezien het hier bovenstaande ten aanzien van een eerder verkeersongeval van april 2017: Is er sprake van verdere pre-existentie, predispositie dan wel overige relevante voorgeschiedenis die van invloed kan zijn op het schadeproces?
Ja, er is sprake van een verergering van reeds bestaande nek en schouderklachten.
(…)
10. Kunnen erop grond van de klachten functionele beperkingen worden geduld?
Nee, er is sprake van restloos herstel van ongevalgerelateerd letsel.
(…)”