4.5. Tegen deze achtergrond moet worden aangenomen dat de arbeidsrechtelijke rechts-betrekking tussen [eiser] en NV Organon (Nederland) ook na de overplaatsing is blijven voortbestaan.
4.5.1. In de eerste plaats is dat het geval omdat zij nimmer door een van partijen naar de eis van artikel 3 der akte schriftelijk is opgezegd. De rechter hecht sterk aan deze
contractuele eis van schriftelijke opzegging, omdat zij in lijn is met de rechtspraak
(HR 20-09-1991, NJ 1991, 785) dat voor de beëindiging met wederzijds goedvinden waarvan ten deze dan in de stelling van NV Organon (Nederland) sprake zou zijn, nodig is dat de verklaringen of gedragingen van [eiser] duidelijk en ondubbelzinnig blijk geven van zijn toestemming. Daaromtrent heeft NV Organon (Nederland) niets gesteld.
4.5.2. Voorts verwijst de brief van Organon International Inc. (USA) d.d. 7 maart 2002 ook nog uitdrukkelijk naar emolumenten die [eiser] van NV Organon (Nederland) of de
Akzo-Nobel-groep zou hebben te verkrijgen (home country housing maintenance, pensioen, ziektekostenverzekering). Irrelevant is of [eiser] die brief ondertekend heeft geretourneerd.
Bij de stukken bevindt zich een door hem voor akkoord getekend exemplaar, terwijl naar luid van die brief deze een bevestiging van de afgesproken overplaatsingscondities inhoudt, die is gevolgd door de feitelijke overplaatsing. In die feitelijke constellatie vormt de inhoud van die brief de basis van de rechtsverhouding tussen partijen.
4.5.3. Het enkele bestaan van een tweede aanbod d.d. 20 juni 2002 (NV Organon
(Nederland), prod. A) dat niet door [eiser] voor akkoord is getekend en waaraan hij reeds daarom niet gebonden is, zou evenmin een duidelijke en ondubbelzinnige verklaring van [eiser] hebben ingehouden van de strekking dat hij alle schepen achter zich wilde verbranden en alle arbeidsrechtelijke banden met Nederland wilde verbreken. Overplaatsing voor
onbepaalde tijd ("Transferring on an indefinite basis") zoals dat tweede aanbod luidt, sluit handhaving van de arbeidsrechtelijke band met de uitzendende Nederlandse groeps-
vennootschap NV Organon (Nederland) niet uit (Van Lent, o.c. passim). Aannemelijk is de stelling van [eiser] dat hij dat tweede aanbod niet heeft aanvaard omdat daarin de door hem gewenste en aan NV Organon (Nederland) in de "Belangstellingsinventarisatie" ([eiser], prod. 3) kenbaar gemaakte terugkeergarantie ("spijtoptantenregeling") niet was opgenomen,
aannemelijk omdat een beëindigingsconstructie met terugkeergarantie een bekende figuur is om een overplaatsing als de onderhavige te regelen (Van Lent, o.c. blz. 263 e.v.). terwijl bij een dergelijke overplaatsing voor onbepaalde tijd nog niet eens noodzakelijkerwijs, duidelijk en ondubbelzinnig sprake hoeft te zijn van (volledige) beëindiging van de band met de oude groepsmaatschappij.
4.5.4. De brief d.d. 26 mei 2003 van [N.H.] ([eiser], prod. 13)
bevestigt slechts het bestaan van onduidelijkheid en het handelen door "Organon" op basis van niet-eenduidige, overwegend mondelinge informatie. Zij spreekt van: "to follow his job on a permanent base" maar dat is een misrepresentatie achteraf van de "transferring on an indefinite basis" geformuleerd in het aanbod van 20 juni 2002. Ook hier geldt dat in de lijn van de hiervoor ter sprake gebrachte rechtspraak (HR 20-09-1991, NJ 1991, 785) voor het prijsgeven door [eiser] van iedere vorm van terugkeergarantie een duidelijke en ondubbel-zinnige toestemming van [eiser] nodig is, en niet een door [N.H.] wellicht niet geheel begrepen mondelinge uiting van [eiser] van de strekking dat hij bij nader inzien wel voor onbepaalde tijd wilde overgaan, mits met terugkeergarantie. Die laatste, voor de werknemer essentiële voorwaarde, kan haar zijn ontgaan, wat ook zou verklaren waarom die niet in het tweede aanbod is opgenomen.
4.5.5. De door NV Organon (Nederland) nog overgelegde "Guidelines" (NV Organon (Nederland), prod. I) voor de beoogde overplaatsing hebben onvoldoende legale status en de rechter acht deze niet een de werknemers bindend reglement. Zij zijn een kennelijk interne richtlijn, die de uitvoerende managers bij het uitwerken van de individuele overeenkomsten in acht hebben te nemen.
4.5.6. Het voortbestaan van de arbeidsrechtelijke rechtsbetrekking tussen [eiser] en NV Organon (Nederland) betekent dat de Nederlandse rechter rechtsmacht heeft en deze rechtbank bevoegd is.