Tussen partijen staat als enerzijds gesteld en anderzijds erkend dan wel niet of onvoldoende gemotiveerd betwist -mede op grond van de in zoverre niet betreden inhoud van de overgelegde producties- het volgende vast:
1.1
[eisende partij], geboren op 13 oktober 1955, is per 1 juli 1998 in dienst getreden bij (de rechtsvoorgangster van) [gedaagde partij]. Laatstelijk was zij daar werkzaam als notarieel medewerkster tegen een salaris van € 1.591,00 bruto per maand, te vermeerderen met 8% vakantiegeld.
1.2
Op 30 maart 2009 is tussen partijen een nieuwe, op schrift gestelde arbeidsovereenkomst tot stand gekomen (hierna ook wel “de nieuwe arbeidsovereenkomst” te noemen). Daarin staat onder meer en voor zover van belang:
“……
Artikel 2 - opzegging
Elk van beide partijen kan de arbeidsovereenkomst na ontvangst van een ontslagvergunning (tussentijds) opzeggen.
……
Voor de door de werkgever te hanteren opzegtermijn wordt verwezen naar artikel 2.2. van het Handboek Arbeidsvoorwaarden als bedoeld in artikel 6, alwaar de wettelijke opzegtermijnen staan vermeld. Deze is afhankelijk van de duur van de arbeidsovereenkomst.
……
Artikel 6 – Oude CAO – Handboek Arbeidsvoorwaarden
1.De collectieve arbeidsovereenkomst voor het notariaat, hierna te noemen CAO, was van kracht tot 1 oktober1999. Werknemers met een dienstverband ingegaan voor 1 oktober 1999 hebben recht op een arbeidsvoorwaardenpakket conform de CAO. Zij hebben reeds rechten opgebouwd op dit arbeidsvoorwaardenpakket. De CAO is echter niet meer van toepassing in de zin van jaarlijkse loonsverhogingen, klassenindeling e.d. De CAO is op bepaalde onderdelen ook niet meer van toepassing indien nadien wet(ten) van toepassing zijn geworden die van dwingend recht zijn, waarvan ten deze in ieder geval van belang is de Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd bij arbeid. De regeling voor extra vakantiedagen en arbeidstijdverkorting voor oudere werknemers is derhalve niet meer van toepassing.
2. Op deze arbeidsovereenkomst is overigens van toepassing het arbeidsvoorwaardenreglement opgenomen in het handboek arbeidsvoorwaarden van de werkgever.
……
Voor zover de inhoud van dit handboek in strijd zou zijn met het nog voor werknemer geldige gedeelte van de CAO geldt het bepaalde in de CAO.
……”
1.3
Artikel 5 lid 2 onder en a. en b. van de tot 1 oktober 1999 van kracht geweest zijnde CAO voor het Notariaat bepaalt:
“2.a. Beëindiging van de arbeidsovereenkomst vindt plaats door schriftelijke en gemotiveerde opzegging.
b. De door de werkgever in acht te nemen opzegtermijn bedraagt:
1…….
2. indien de arbeidsovereenkomst van de werknemer bij de werkgever en diens ambtsvoorganger(s) langer dan één jaar heeft geduurd:
zes weken, te vermeerderen met één maand extra voor ieder vol jaar dat de arbeidsovereenkomst langer dan drie jaren heeft geduurd, een en ander tezamen met een maximum van zes maanden.
……”
1.4
Artikel 2.1 van het door [gedaagde partij] gehanteerde Handboek Arbeidsvoorwaarden bepaalt onder 5) onder meer:
“……
De door de werkgever in acht te nemen wettelijke termijn van opzegging bedraagt bij een arbeidsovereenkomst die op de dag van opzegging:
……
. 10 jaar of langer, maar korter dan 15 jaar heeft geduurd: 3 maanden;
……”
1.5
Bij schrijven van 5 mei 2009 heeft [gedaagde partij] aan het UVW Werkbedrijf verzocht om [eisende partij] vanwege verslechterde bedrijfseconomische omstandigheden te mogen ontslaan. Na daartegen door [eisende partij] gevoerd verweer heeft het UVW Werkbedrijf aan [gedaagde partij] op 9 juli 2009 toestemming verleend om [eisende partij] te ontslaan.
1.6
Bij schrijven van 16 juli 2009 heeft [gedaagde partij] de met [eisende partij] gesloten arbeidsovereenkomst opgezegd tegen 1 oktober 2009.
1.7
[gedaagde partij] is eigenaar van de (verhypothekeerde) woning [perceel] te [gemeente]. Zij is mede-eigenaar van de (eveneens verhypothekeerde) appartementen [percelen] [nr] en [nr] te [gemeente]. Deze zijn doorgetrokken tot één appartement, waarin thans het notariskantoor van [gedaagde partij] is gevestigd.
1.8
[gedaagde partij] heeft [eisende partij] geen ontslagvergoeding betaald.