Uitspraak
RECHTBANK ZEELAND-WEST-BRABANT
1.[eiser sub 1] , ERFGENAAM VAN [naam erflaatster] ,
[eiser sub 2] , ERFGENAAM VAN [naam erflaatster],
[eiser sub 3] , ERFGENAAM VAN [naam erflaatster],
[eiser sub 4] , ERFGENAAM VAN [naam erflaatster],
1.[gedaagde sub 1] ,
[gedaagde sub 2],
1.De procedure
- het tussenvonnis van 11 november 2015 en de daarin genoemde stukken,
- het proces-verbaal van comparitie van 20 januari 2016.
2.Het geschil
in conventie
3.De beoordeling
in conventie
De koop geschiedt onder de opschortende voorwaarde dat de voorzieningenrechter zijn toestemming als bedoeld in artikel 3:268 lid 2 BW aan deze koop verleent(…)
My client has informed you en all other bidders of possible mortgage fraud committed by Obvion before you accepted the purchase and sale of the estate of [adres] , [plaatsnaam B] , The Netherlands. Based on this notice, all bidders for the tender have withdrawn their bids except you.
9.- Gedaagden [gedaagde sub 1] en [gedaagde sub 2] zijn herhaaldelijk door [eisers] reeds vóór het verkrijgen van economische titel volledig op de hoogte gesteld over de onrechtmatige executieprocedure opgestart door Obvion. Gedaagden hebben alle pogingen voor inzage en consequenties genegeerd.Productie 4(opmerking rechtbank: dit betreft de brief van 31 augustus 2014 van de Amerikaanse advocaat aan [gedaagden] )
In de kern komt het onrechtmatig handelen door Obvion er op neer dat de executoriale verkoop van de woning heeft plaatsgevonden, terwijl er geen rechtsgeldige hypotheekakte was die deze verkoop rechtvaardigde. Obvion had naast de eerste en tweede hypotheek slechts een derde hypotheek voor een bedrag van € 61.662,00 en heeft een offerte als pseudohypotheekakte gebruikt. Door de offerte aan de hypotheekakte te koppelen lijkt het net of er een totale hypotheek van € 721.662,00 tegen vaste rente is gevestigd op 19 mei 2006. Dat is niet zo, zo blijkt ook uit het vonnis van de rechtbank Limburg van 10 juni 2015 in de zaak tegen de notaris. Om een rechtsgeldige hypotheek te vestigen, moeten de in de offerte overeengekomen voorwaarden, zoals het bedrag en de rente in de notariële akte staan. Dat is hier niet het geval. Obvion heeft iedereen misleid. Mijn vorige advocaat heeft de zaak verkeerd gepresenteerd. De rechters zijn steeds van onjuiste uitgangspunten uitgegaan, want er was geen recht van parate executie op grond van een hypotheekakte. De kort gedingrechter is in het vonnis van 8 april 2014 niet goed voorgelicht en is ook buiten de eis tot schorsing van de executie getreden door te overwegen dat [eisers] geld verschuldigd was aan Obvion. Voor Obvion was reeds in 2006 te voorzien dat Euribor zou dalen, gelet op de Euriborfraude die in Londen werd gepleegd. (…)