a) Is deze wijze van isolatie met ThermoFoam geschikt voor na-isolatie van een gevel zoals die van [eisers] die aan het binnenspouwblad opgetrokken is uit gewone bakstenen en aan het buitenspouwblad opgetrokken is uit verblendstenen?
b) Is het gebruikelijk om bij isolatie met dit materiaal de openstootvoegen af te sluiten? Wat is het gevolg van het afsluiten van de openstootvoegen? En kunt u dit toelichten?
c) Kunt u vaststellen of de aanvangsstaat van de woning van invloed is geweest op de door [gedaagde 1] uitgevoerde isolatiewerkzaamheden en zo ja, wat deze invloed is geweest? Kunt u daarbij het standpunt van Lengkeek betrekken dat vóór uitvoering van de isolatiewerkzaamheden al sprake zou zijn geweest van een licht-vochtige rechter zijgevel?
d) Kunt u vaststellen welke verf op de gevel gebruikt is? Acht u dit een geschikte verfsoort voor dit type verblendstenen, indien de spouwmuur is geïsoleerd met ThermoFoam, en kunt u uw oordeel toelichten?
e) Indien u de gebruikte verf niet geschikt acht voor verblendstenen in de buitenspouwmuur, waarvan de spouwmuur is geisoleerd met ThermoFoam, acht u die verf dan wel geschikt voor dit type verblendstenen indien er geen sprake zou zijn geweest van isolatie?
f) Indien u onthechting van de verf constateert, wat is daar dan volgens u de oorzaak van?
g) Hoe beoordeelt u het standpunt van [eisers] dat de gevels bij het aanbrengen van de verf onvoldoende droog (moeten) zijn geweest?
h) Kunt u iets zeggen over de vraag of de gevels te vochtig (vochtpercentage hoger dan 4%) zijn geweest bij het aanbrengen van de verf?
i) Kunt u iets zeggen over mogelijke andere factoren die bij het aanbrengen van de verf van belang zijn geweest zoals de ondergrond- en omgevingstemperatuur, de relatieve luchtvochtigheid en het dauwpunt zoals genoemd in het door [gedaagde 2] overgelegde kenmerkenblad (productie A zijdens [gedaagde 2] )? Kunt u zeggen of bij het uitvoeren van het schilderwerk aan deze verwerkingscondities is (of moet zijn) voldaan en in hoeverre het niet voldoen aan deze condities onthechting tot gevolg kan hebben?
j) In hoeverre is het mogelijk dat de gevels bij het aanbrengen van de verf voldoende droog waren en dat de verf later is gaan onthechten omdat de muur later vochtiger/te vochtig is geworden? En kan de muur dan vochtiger geworden zijn door vocht van binnenuit als gevolg van het uitgevoerde isolatiewerk of kan de muur later vochtiger zijn geworden als gevolg van het schilderwerk?
k) Is de schade veroorzaakt door de uitgevoerde isolatiewerkzaamheden in 2020? En zo ja, in welke mate? Kunt u uw antwoord toelichten?
l) Is de schade veroorzaakt door de schilderwerkzaamheden in 2021? En zo ja, in welke mate? Kunt u uw antwoord toelichten?
m) Is de schade veroorzaakt door een andere oorzaak? Zo ja, in welke mate? Kunt u uw antwoord toelichten?
n) Is naar uw oordeel sprake van een combinatie van schadeoorzaken? Zo ja, in welke mate heeft welke oorzaak aan de schade bijgedragen en kunt u dat toelichten?
o) Indien u van oordeel bent dat de isolatiewerkzaamheden de (voornaamste) oorzaak is van de ontstane schade, in hoeverre hebben de schilderwerkzaamheden daar nog een verdere (negatieve en/of positieve) invloed op gehad?
p) Zijn er nog andere mogelijke schadeoorzaken aan te wijzen (bijvoorbeeld de diepte van de voegen)? Zo ja, in welke mate heeft dat bijgedragen aan de ontstane schade?
q) Zijn er nog andere omstandigheden die de schade hebben verergerd of hadden kunnen beperken?
r) Zijn er maatregelen die [eisers] had kunnen treffen om de schade te beperken? Zo ja, welke? En in welke mate zou dat de schade hebben doen verminderen?