ECLI:NL:CRVB:2004:AQ7507
Centrale Raad van Beroep
- Hoger beroep
- J.W. Schuttel
- M.H.A. Jenniskens
- Rechtspraak.nl
Intrekking van WAO-uitkering wegens afgenomen arbeidsongeschiktheid
In deze zaak gaat het om de intrekking van de WAO-uitkering van appellante, die in juli 1997 betrokken was bij een auto-ongeval en sindsdien rug- en nekklachten heeft. Appellante was als pedagogisch medewerkster werkzaam, maar is sinds september 1997 wegens haar klachten definitief uitgevallen. In afwachting van informatie van haar behandelend neuroloog, dr. J. Patijn, ontving zij vanaf 25 september 1998 een WAO-uitkering, berekend naar een mate van arbeidsongeschiktheid van 80 tot 100%. Gedaagde, de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (Uwv), heeft op 28 december 1998 de uitkering van appellante met ingang van 23 februari 1999 ingetrokken, omdat de mate van haar arbeidsongeschiktheid was afgenomen naar minder dan 15%.
Appellante heeft bezwaar gemaakt tegen dit besluit, maar gedaagde verklaarde dit bezwaar ongegrond op 23 augustus 2001. De rechtbank 's-Hertogenbosch heeft het beroep van appellante tegen dit besluit op 23 september 2002 ongegrond verklaard. Appellante heeft vervolgens hoger beroep ingesteld. Tijdens de zitting op 29 juni 2004 heeft appellante, vertegenwoordigd door J. Neerhoff, haar standpunt toegelicht, terwijl gedaagde werd vertegenwoordigd door mr. B. Kleijs.
De Centrale Raad van Beroep heeft de zaak beoordeeld en geconcludeerd dat de verzekeringsarts van gedaagde op basis van medisch onderzoek en informatie van de neuroloog Patijn tot de conclusie is gekomen dat appellante enige beperkingen heeft, maar nog in staat is om andere werkzaamheden te verrichten. Appellante betwist deze conclusie en stelt dat haar beperkingen zijn onderschat. De Raad heeft echter geen aanleiding gevonden om de conclusies van de verzekeringsarts en de arbeidsdeskundige te betwisten. De Raad heeft de aangevallen uitspraak bevestigd, waarbij het beroep van appellante tegen het besluit van gedaagde ongegrond is verklaard.