Uitspraak
GERECHTSHOF ’s-HERTOGENBOSCH
1.Pensioenmaatschappij [pensioenmaatschappij] B.V.,gevestigd te [vestigingsplaats 1] ,
[appellant 2],
wonende te [woonplaats] , België,
1.[geintimeerde 1] ,wonende te Weert,
[metaalrecycling] Metaalrecycling B.V.,gevestigd te Maasbracht, gemeente Maasgouw,
5.Het verloop van de procedure
- de memorie van grieven met één grief en met 16 producties;
- de memorie van antwoord, tevens houdende incidenteel appel met één grief en met producties;
- de memorie van antwoord in incidenteel appel met één productie;
- de akte uitlating partijen tevens overlegging (twee) producties van PW en [appellant 2] van 21 juni 2016;
- de akte overlegging producties en korte reactie memorie van antwoord in incidenteel appel van [geintimeerde 1] en BM van 21 juni 2016;
- de akte van PW en [appellant 2] van 19 juli 2016;
- de antwoordakte van [geintimeerde 1] en BM van 19 juli 2016 met één productie.
6.De beoordeling
mondelinghebben afgesproken dat [geintimeerde 1] een vennootschap zou gaan oprichten en dat deze na de oprichting huurder zou worden (39 en 42 mva/inc).
[vestigingsplaats 1], naar het adres van de onderneming (vennootschap) van het gehuurde, niet naar [vestigingsplaats 2] , het adres van de eenmanszaak. Dat het adres in de correspondentie en op de facturen is veranderd, moge zo zijn, PW heeft de naam van de geadresseerde juist niet veranderd, maar deze is gebleven [geintimeerde 1] Metaalrecycling, t.a.v. de heer Ir. [geintimeerde 1] , en dus zonder toevoeging van de letters B.V.
Metaalrecycling B.V., dus de vennootschap (50 mva) en waarin zij zichzelf huurder noemen. Naar het voorlopig oordeel van het hof kan daaruit evenmin een afspraak (wilsovereenstemming aan de zijde van PW en [appellant 2] ) worden afgeleid. Daaruit blijkt immers (hooguit) niet meer dan dat [geintimeerde 1] de onderneming, en daarmee wellicht ook de vennootschap als huurder aanmerkt.
Overdracht van de zaak waarop de huurovereenkomst betrekking heeft (…), door de verhuurder doen de rechten en verplichtingen van de verhuurder uit de huurovereenkomst, die daarna opeisbaar worden, overgaan op de verkrijger).