5.3.1Gelet op het feit dat het paard inmiddels is geëuthanaseerd, vervalt de mogelijkheid (zie slotzin van 3.11 van het tussenarrest) om een onderzoek naar het paard zelf te verrichten.
[appellant] heeft in zijn akte een groot aantal vragen aan de deskundige voorgesteld. Hippo Zorg heeft ten aanzien van een aantal van deze vragen gemotiveerd bezwaar gemaakt en voorts aangevoerd dat de vraagstelling van [appellant] allerminst adequaat is.
Gelet daarop en met name op de in het tussenarrest vermelde vraagpunten zal het hof de volgende vragen aan de deskundige stellen:
a. Het hof dient de vraag te beantwoorden of de aandoening “spinale ataxie” valt onder de noemer “ziekte, ongeval en kreupelheid” in artikel 1 van de algemene voorwaarden. Kunt u vanuit uw deskundigheid zienswijzen, argumenten en/of oordelen aandragen die het hof behulpzaam kunnen zijn bij de beantwoording van deze vraag?
Er van uitgaande dat het paard bekend was met spinale ataxie, heeft deze aandoening tot gevolg gehad dat het paard daardoor blijvend ongeschikt was om als sportpaard te fungeren? Kunt u, bij een bevestigende beantwoording van deze vraag, aangeven of dit om een volledige ongeschiktheid ging? Kunt u daarbij tevens aangeven wat u in deze omstandigheden verstaat onder “sportpaard” (en op welk niveau van sportbeoefening uw antwoord ziet) en of dit een gebruikelijke invulling van dit begrip is.
Er opnieuw van uitgaande dat het paard bekend was met spinale ataxie, was deze spinale ataxie al aanwezig vóór de acceptatie van de verzekering op 19 februari 2013? Valt dit af te leiden uit gegevens op de factuur en op het bijgevoegde “Behandelformulier voor paarden” d.d. 11 februari 2013 van dierenarts [dierenarts 2] ?
Zijn de op voornoemd behandelformulier voorkomende klachten van het paard mogelijk uitsluitend een gevolg van overbelasting bij de training en is de daarop aangegeven behandeling van het paard aan te merken als “het gebruikelijke sportmanagement”?
Kunnen de medicijnen en de overige behandeling van de klachten van het paard op 11 februari 2013 tot gevolg hebben gehad dat de klachten van het paard tijdelijk werden gemaskeerd en dat de prestaties van het paard in positieve zin werden beïnvloed? Zo ja: hoelang duurde deze positieve beïnvloeding?
In de diverse in het dossier aanwezige rapporten van dierenartsen is ook sprake van bekkenscheefstand en/of kreupelheid. Vallen deze klachten/diagnoses samen met de aandoening “spinale ataxie”?
Het hof dient, onder omstandigheden, de vraag te beantwoorden of [appellant] behoorde te begrijpen dat de klachten van het paard, genoemd in voornoemd behandelformulier, en de daarbij genoemde behandeling van die klachten van belang waren voor de verzekeraar in verband met de vraag of en onder welke voorwaarden Hippo Zorg de verzekering wilde afsluiten. Kunt u vanuit uw deskundigheid zienswijzen, argumenten en/of oordelen aandragen die het hof behulpzaam kunnen zijn bij de beantwoording van deze vraag?
Heeft u nog opmerkingen die voor de beoordeling van de vraagpunten in deze zaak van belang zouden kunnen zijn?