6.2.Het bestreden arrest houdt, voor zover van belang, het volgende in:
“(telecommunicatiegegevens)
Ter terechtzitting in hoger beroep heeft medeverdachte [medeverdachte 2], gehoord als getuige in de zaak van verdachte, verklaard dat hij op 14 juli 2010 aanwezig is geweest op de [a-straat 1], dat hij in de Volkswagen Transporter heeft gereden, dat zijn DNA-spoor te vinden is op de bestuurdersstoel en dat hij zich met de anderen voor de woonwagen van [betrokkene 1] heeft bevonden.
In de Volkswagen Transporter zijn in de linker Onitsuka veterschoen, onder meer twee Nokia telefoons aangetroffen. Medeverdachte [medeverdachte 2] heeft verklaard dat dit zijn schoen was.
Eén van de mobiele telefoons was voorzien van het IMEI nummer [001], met daarin een sim-kaart met het telefoonnummer 06-[002] (ibn nummer 24).
Deze telefoon, met dit telefoonnummer kwam op 13 juli 2010 te 16.38 uur voor het eerst voor op het Nederlandse mobiele telefoonnetwerk. Het laatst geregistreerde contact met de sim-kaart met dit telefoonnummer was op 14 juli 2010.
Uit het onderzoek aan de twee telefoontoestellen, de opgevraagde historische telecom- gegevens van de bijbehorende Imei-nummers en de daaropvolgende opgevraagde historische telecomgegevens van diverse telefoonnummers, is gebleken dat medeverdachte [medeverdachte 2] de gebruiker was van het telefoonnummer 06-[002].
In de contactenlijst van deze telefoon (ibn nummer 24), in gebruik bij medeverdachte [medeverdachte 2], stonden drie telefoonnummers en namen, waaronder:
- “Adot” met nummer [003] (hierna te noemen: Adot-nummer);
- “Nu” met nummer [004] (hierna te noemen: Nu-nummer).
Uit onderzoek is gebleken dat er in de periode van 13 juli 2010 tot en met 14 juli 2010 in deze telefoon alleen bovenstaande sim-kaart met telefoonnummer 06-[002] had gezeten. Uit de printgegevens is voorts gebleken dat er op beide dagen veelvuldig telefonische contacten waren met het telefoonnummer 06-[003] (Adot-nummer).
Genoemde twee nummers zijn pre-paidnummers waarvan de naam, adres en woonplaats bij de provider niet bekend zijn, maar het hof stelt op grond van de processen-verbaal van bevindingen met betrekking tot de nummers [003] (Adot-nummer) en [004] (Nu-nummer) vast dat in voldoende mate is komen vast te staan dat verdachte de gebruiker was van die beide telefoonnummers. Daartoe overweegt het hof het volgende.
Uit het dossier blijkt dat verdachte op 9 februari 2010 aangifte heeft gedaan van diefstal van een auto, welke geparkeerd stond op het adres [b-straat 1] te Rotterdam, de woning van zijn vriendin [betrokkene 2]. Als telefoonnummer is toen opgegeven 06- [005]. Uit het dossier blijkt dat dit nummer in gebruik is bij [betrokkene 2]. Het Adot- nummer 06-[003] komt op 26 mei 2010 in Nederland op het netwerk via een zendmast in Capelle a/d IJssel, 600 meter van de [b-straat 1] in Rotterdam. Tussen het nummer van [betrokkene 2] en het Adot-nummer is tussen 26 mei 2010 en 14 juli 2010 frequent contact: op vijf avonden na, tien keer per dag. Op die vijf avonden zijn de nummers allebei in de omgeving [b-straat 1] in Rotterdam. Ook blijkt uit het dossier van contacten tussen het Adot-nummer en de vader en broers van [betrokkene 2]. Op 28 mei 2010 is vanaf het Adot-nummer een foto van verdachte verzonden naar het nummer van [betrokkene 2].
Voorts blijkt uit het dossier dat het Adot-nummer op woensdag 14 juli 2010 in de ochtend gebruik maakte van zendmasten in Capelle a/d IJssel. Daarna verplaatste het Adot-nummer zich naar zendmasten in Amsterdam en vervolgens naar Amstelveen waar het nummer 06- [002], in gebruik bij [medeverdachte 2], zich rond diezelfde tijd op een aantal dezelfde zendmasten bevond. In de tijd dat het Adot-nummer zich op de zendmasten in Amstelveen bevond, had dat telefoonnummer geen contact met het telefoonnummer 06-[002], in gebruik bij [medeverdachte 2].
Vanaf een zendmast in Amstelveen vond er op woensdag 14 juli 2010 omstreeks 15.30 uur nog een gesprek plaats tussen het Adot-nummer en het telefoonnummer 06-[005], in gebruik bij [betrokkene 2]. Daarna had het Adot-nummer alleen nog contact met het telefoonnummer 06-[002], in gebruik bij [medeverdachte 2], waarbij het Adot-nummer zich weer terug verplaatste richting Capelle a/d IJssel.
Met betrekking tot het Nu-nummer blijkt uit het dossier als volgt. Het Nu-nummer bleek op woensdag 14 juli 2010 te 19.48 uur voor het eerst op het Nederlandse netwerk te komen, waarbij gebruik werd gemaakt van de zendmast, gelegen aan de Sint Mariastraat te Rotterdam. Hierbij werd het beltegoed opgewaardeerd. Op woensdag 14 juli 2010 te 19.42 uur werd het telefoonnummer 06-[002], in gebruik bij [medeverdachte 2], gebeld door het Adot- nummer, in gebruik bij verdachte. Er vond ook daadwerkelijk een gesprek plaats, zo blijkt uit de duur, weergegeven op de printlijst. Het Adot-nummer maakte daarbij gebruik van de zendmast aan de Henegouwerlaan te Rotterdam. De Henegouwerlaan en de Sint Mariastraat liggen hemelsbreed slechts enkele honderden meters van elkaar verwijderd.
Op woensdagavond 14 juli 2010 om 20.07 uur probeerde het telefoonnummer 06-[002], in gebruik bij [medeverdachte 2], contact te krijgen met het Adot-nummer. Dit lukte niet. Vanaf 19.48 uur tot 20.08 uur maakte het Nu-nummer gebruik van zendmasten gelegen in het centrum van Rotterdam.
Het Nu-nummer maakt op 14 juli 2010 vervolgens een reisbeweging van Rotterdam naar Breda en is vanaf één uur voor het schietincident tot de uitschakeling kort daarna, blijkens de zendmastgegevens in de omgeving van de [a-straat 1] te Breda. Het Nu-nummer had vanaf activering om 19.28 uur tot de uitschakeling om 22.59 uur, zo blijkt uit de printlijsten, slechts contact met één telefoonnummer. Dat nummer is samen met drie andere telefoonnummers op 14 juli 2010 kort voor 18.00 uur te Amsterdam actief geworden. De desbetreffende vier telefoonnummers straalden kort voor en na het schietincident eveneens zendmasten aan in de nabijheid van de [a-straat 1]. Voorts blijkt uit het dossier dat de voornoemde telefoonnummers alle vier, zoals blijkt uit de printlijsten, op 14 juli 2010 tussen 22.58 uur en 23.37 zijn uitgeschakeld. De laatst gebruikte zendmast was steeds in de onmiddellijke nabijheid van de plaats delict aan de [a-straat 1] te Breda.
Op grond van voorgaande feiten en omstandigheden te weten:
- de aanwezigheid van medeverdachte [medeverdachte 2] bij de woonwagen van [betrokkene 1] op 14 juli 2010;
- het gegeven dat het Adot-nummer en het Nu-nummer in de contactenlijst van de telefoon in gebruik bij de medeverdachte [medeverdachte 2] met het telefoonnummer 06-[002] (ibn nummer 24) stonden;
- de contacten van [medeverdachte 2] met het Adot-nummer;
- het gegeven dat aangenomen kan worden dat verdachte de gebruiker is van het Adot- nummer en het Nu-nummer;
- de reisbewegingen van het Adot-nummer en het Nu-nummer;
- het contact tussen het Nu-nummer en de samenhang voor wat betreft de zendmastlocaties met de andere drie ten tijde en ter plekke van het ten laste gelegde in de lucht gekomen nummers;
concludeert het hof dat het niet anders kan zijn dan dat de gebruikers van die laatstbedoelde vier telefoonnummers tezamen met medeverdachte [medeverdachte 2] op 14 juli 2010 ter plaatse van de [a-straat 1] zijn geweest.
Bezien in samenhang met de aangetroffen DNA-sporen van verdachte op goederen in de bij het schietincident betrokken Transporter, is het hof van oordeel dat bewezen kan worden dat verdachte betrokken was bij het ten laste gelegde incident, in die zin dat hij op de ten laste gelegde datum aanwezig is geweest op de [a-straat 1] alwaar hij samen met anderen betrokken was bij de schietpartij.”