Uitspraak
RECHTBANK NOORD-HOLLAND
1.Het procesverloop
2.De feiten
“(...) Zou je aan de administratie willen doorgeven dat ons bankrekeningnummer is gewijzigd. Het g-rekeningnummer blijft gelijk, maar het nieuwe rekeningnummer is: [rekeningnummer] . Dit is een nummer van de Rabobank.”.
“Hallo [voornaam] gegevens voor morgen plaats Hooftdorp adres bennebroeksweg 800 aanvang 07:00 tot +/- 16: 00 bedrijf voorlopig Maximo dit onder voorbehoud want we zitten in een overname fase dus de naam veranderd nog (...)”.
“Bij deze de uren van [naam] 9 Sept 10 uur en 200 km 10 Sept 13,5 uur en 200km Komende week wil ik een arbeidsovereenkomst zien en loonbelastingverklaring. Jullie willen bedrijfje spelen maar zorg dan ook dat je de papieren op orde hebt. (...).”.
“Ik heb een en ander nagekeken en kan je alleen bijgevoegde specificatie geven. (...) Het vermelde banknummer stond op dat moment in ons systeem, maar daarvoor en daarna niet. Het lijkt erop dat het nummer gewijzigd is en later wéér gewijzigd is. Dit gebeurt alleen op verzoek van de leverancier dus dat is heel vreemd. Maar de facturen zijn wel degelijk betaald op het vermelde rekeningnummer (het gedeelte G-rekening en rekening courant worden altijd tegelijk betaald.”. Uit de bijgevoegde betaalspecificatie van 22 juli 2015 blijkt
“Bij deze geef ik jou op staande voet ontslag. Bij Maximo Traffic bv laatste werk dagen 31-7-2015. Vriendelijke groeten.”.
3.Het verzoek
4.Het verweer
5.De beoordeling
Kamerstukken II, 2013-2014, 33 818, nr. 3, pag. 39). De vaststaande feiten en omstandigheden leveren in dit geval een dergelijke ernstige verwijtbaarheid op. Dat betekent dat de transitievergoeding niet verschuldigd is en het verzoek van [werknemer] zal worden afgewezen.
Kamerstukken I, 2013-2014, 33 818, nr. C, pag. 99 en 113). Een ontslag op staande voet dat niet rechtsgeldig wordt geacht, is dus als zodanig al ernstig verwijtbaar, omdat dan is opgezegd in strijd met artikel 7:671 BW. Nu hiervoor is geoordeeld dat het ontslag op staande voet niet rechtsgeldig is, zou het verzoek van de [werknemer] om toekenning van een billijke vergoeding zich voor toewijzing kunnen lenen. De kantonrechter ziet echter in de feiten en omstandigheden aanleiding om dit niet te doen en het verzoek van [werknemer] om hem een billijke vergoeding toe te kennen af te wijzen. Tegenover het ernstig verwijtbare handelen van Maximo staat naar het oordeel van de kantonrechter een ernstig verwijtbaar handelen van [werknemer] . Met zijn dubieuze gedragingen tijdens de afwezigheid van zijn directeur heeft [werknemer] zich, zoals de kantonrechter hiervoor al overwoog, onrechtmatig gehandeld en niet gedragen zoals een goed werknemer betaamt.