Uitspraak
1.Het verloop van de procedure
2.De feiten in conventie en in (voorwaardelijke) reconventie
omdat u en/of uw bezoek regelmatig overlast veroorzaken voor omwonenden.”;
“Vastgesteld is dat mevrouw [eiseres] , iedere maand 250 euro bijdrage gaat leveren aan het huishouden en indien haar inkomen dit toelaat dit weer zal worden verhoogd met onderlinge overeenstemming.”Dit bedrag is later aangepast naar
“Tot de uitgaven ten behoeve van de gewone gang van de huishouding worden onder mee gerekend: huurkosten en kosten ter voorziening in het dagelijks levensonderhoud.”
“mijn moeder heeft 24 uur begeleiding en zorg nodig, daarom moet ik als mantelzorg mijn moeder begeleiden. Zodra mijn moeder komt te overlijden lever ik de sleutels in. (…)”;
(…) Helaas kunnen wij u hiervoor geen toestemming geven. De redenen hiervoor hebben wij in een persoonlijk gesprek met u toegelicht. Uit onderzoek blijkt echter dat u zich bij de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente Tilburg wel heeft ingeschreven als bewoner van het adres [adres] . Dit is niet hetzelfde als toestemming inwoning door WonenBreburg. Dit betekent dat u de woning dient te verlaten als mevr. [naam 1] door wat voor omstandigheden dan ook niet meer woonachtig bent op dit adres.”
3.Het geschil
4.De beoordeling
NJ1996, 181).
mijn moeder heeft 24 uur begeleiding en zorg nodig, daarom moet ik als mantelzorg mijn moeder begeleiden. Zodra mijn moeder komt te overlijden lever ik de sleutels in. (…)”op het laatste ‘verzoek toestemming inwoning’ heeft geschreven. Ook daarom kan aan deze verklaring niet veel waarde worden gehecht. Ter zitting is door [eiseres] – zoals gezegd – ook verwoord dat haar moeder destijds helemaal nog geen 24- uursbegeleiding nodig had. Wat daar verder ook van zij, niet gebleken is, is dat het voor [eiseres] na het gesprek met WonenBreburg op 27 juni 2017 niet duidelijk was dat zij geen toestemming had om langdurig bij haar moeder in te wonen. De kantonrechter is met WonenBreburg van oordeel dat het met deze reden toch bij haar moeder intrekken, leidt tot een doorkruising van de wachtlijst-systematiek, die WonenBreburg als sociaal verhuurder terecht hanteert.