Uitspraak
GERECHTSHOF AMSTERDAM
1.Het geding in hoger beroep
2.Feiten
Wij streven ernaar dat alle woningen medio 2007 leeg zijn. Dan begint de sloop, gevolgd door de start van de nieuwbouw. 40% van de huurwoningen zal in de betaalbare (subsidiabele) voorraad teruggebouwd worden. Dit betekent dat 40% van de terug te bouwen
Uitgangspunt bij de herhuisvesting is dat het huishouden met een stadsvernieuwingsurgentie gelijkwaardige vervangende woonruimte aangeboden wordt, waarbij zoveel als mogelijk en redelijk is met de wensen uit het huisbezoek rekening gehouden zal worden. (...)
Wat zijn de mogelijkheden tot herhuisvesting?
1. Het huishouden met stadsvernieuwingsurgentie kiest voor terugkeer in een nieuw te bouwen huur- of koopwoning op de oude plek. Dit laatste betekent dat het huishouden, in afwachting van de oplevering van de nieuwbouw
2. Het huishouden met stadsvernieuwingsurgentie kiest definitief voor een andere woning in de Rosmolenwijk of ergens anders in Zaanstad of Wormerland. Als de bewoner kiest voor een andere woning dan blijft zij het recht behouden om bij de eerste toewijzing, terug te keren naar de nieuwbouw.(...).
Ons woning wordt in april 2008 gesloopt en wij hebben eerder aangegeven terug te willen keren naar de eengezins koop woning met zolder van de nieuwbouw. Wij willen in aanmerking komen voor een wisselwoning (met 4 slaapkamers) in dezelfde buurt.
3.Beoordeling
grief IIbestrijdt het echtpaar [appellanten] de overweging van de kantonrechter dat Parteon voldoende gemotiveerd heeft betwist dat het echtpaar [appellanten] onder druk is gezet om de huurovereenkomst te ondertekenen. Het echtpaar biedt uitdrukkelijk bewijs aan van de stelling dat het door Parteon onder druk is bewogen de woning aan de [naam straat 2] te aanvaarden. Die druk zou erin hebben bestaan dat te kennen is gegeven dat weigering van het aanbod met zich zou brengen dat het echtpaar al zijn aanspraken op een woning zou verliezen.