Uitspraak
GERECHTSHOF DEN HAAG
land curaÇao,
1.Het geding
2.Vaststaande feiten
door de hectiek van zaken regelen" verzuimd had om "
per mail de aangevraagde vrije dagen, zoals besproken in ons telefoongesprek van gisteren, aan u door te geven".
3.Het kennelijk onredelijk ontslag (bespreking van de grieven I t/m VII)
het al die tijd nog mogelijk (achtte) om weder tewerk gesteld te worden", moet dat optimisme voor zijn eigen rekening komen.
uw opzettelijk en zonder toestemming wegblijven kantoor afgelopen vrijdag 8 juli 2011". Zoals uit het hiervoor naar aanleiding van grief II overwogene volgt, was die reden echter geheel juist. Als zij tot reputatieschade leidde, had [appellant] dat slechts aan zichzelf te wijten.
4.De loonvordering (bespreking van grief VIII)
een beslissing om de beloningsstruktuur van het Kabinet te herzien, in die zin, dat het personeel dat thans als plaatselijk aangenomen op arbeidscontract werkzaam is, evenals de ter beschikking gestelde ambtenaren ten Kabinette, gesalarieerd zal worden konform de hiertelande gehanteerde systemen en regels." Van een revaluatietoeslag wordt geen melding gemaakt en het ligt ook niet voor de hand dat die revaluatietoeslag in de herziening een rol speelt. Die revaluatietoeslag is immers een uitsluitend voor het personeel van het Kabinet relevant emolument en er kan dus bezwaarlijk in voorzien zijn in de "hiertelande" (dat is: op de Nederlandse Antillen) gehanteerde systemen en regels.
door de Raad van Ministers op 15 november 1985 (is) besloten om de ambtenaren vermeld onder groep b.(het hof begrijpt dat daarmee wordt gedoeld op de arbeidscontractanten)
te bezoldigen conform de Antilliaanse bezoldigingsregeling". Niets wijst er echter op dat de revaluatietoeslag in de Antilliaanse bezoldigingsregeling voorzien werd en aldus met het besluit van 15 november 1985 ook aan de arbeidscontractanten werd toegekend. De brief van de Algemene Rekenkamer vervolgt integendeel uitdrukkelijk: "
Een revaluatietoeslag is hen echter niet toegekend." Ook deze brief kan dus geen steun bieden aan het standpunt van [appellant] .