Uitspraak
GERECHTSHOF ARNHEM-LEEUWARDEN
[naam1],
1.Het geding in eerste aanleg
6 december 2021 en 11 februari 2022, die de kantonrechter in de rechtbank Gelderland, zittingsplaats Arnhem, heeft gegeven.
2.Het geding in hoger beroep
- het beroepschrift met producties, binnengekomen bij de griffie van het hof op 4 maart 2022;
- het verweerschrift;
3.Samenvatting en beslissing
ernstigverwijtbaar zodat hij recht heeft op de wettelijke transitievergoeding. Daarnaast acht het hof het handelen/nalaten van [verweerder] na de non-actiefstelling van [verzoeker] op 25 juni 2021 ernstig verwijtbaar, zodat het hof [verzoeker] een billijke vergoeding zal toekennen. Het hof bepaalt het bedrag hiervan op
4.De motivering van de beslissing in hoger beroep
Huidige stand van zaken en advies naar werkhervatting
ex-kanker werkgever in stukken te snijden en zijn restanten in het kutkantoor van de Arbodienst te zullen gooien’.
[verzoeker] is op dit moment psychisch ontregeld en overspannen door een conflict met zijn werkgever. Er wordt een psychiatrische aandoening vermoed. Hij is voor verdere diagnostiek en behandeling verwezen.
>en zonder zijn medeweten. Dat hij deze mail heeft gestuurd, strookt ook niet met de toon van de correspondentie die hij met [verweerder] voerde in de periode vanaf 24 juni tot en met 1 juli 2021, aldus [verzoeker] . [verweerder] heeft hier onvoldoende tegenover gesteld.
Ik kom langs jullie kantoor en stamp de hele kut kantoor aan gort en steek de boel in brand!!!!!!’) maar ook richting [verweerder] (‘
Of ik snij mij ex kanker werkgever in stukken en gooi zijn restanten in jullie kut kantoor!!!!!!’). Dit handelen van [verzoeker] acht het hof zodanig verwijtbaar dat het van [naam1] niet langer gevergd kan worden de arbeidsovereenkomst te laten voortduren. Dit brengt mee dat het hof niet toekomt aan een beoordeling van het verzoek van [verzoeker] de arbeidsovereenkomst te ontbinden op grond van artikel 7:671c BW. Aan dit verwijtbaar handelen doet niet af dat [verzoeker] in die tijd al met psychische klachten/stoornissen worstelde. Anders dan [verzoeker] betoogt kan het verzenden van deze email hem dus wel worden aangerekend.
ernstigverwijtbaar aan te merken.