Uitspraak
RECHTBANK GELDERLAND
[gedaagde sub 2],
1.De procedure
2.De wijziging van eis
3.De verdere beoordeling
Ik heb zoveel klachten, klachten die al jaren hetzelfde zijn en die het laatste jaar weer zijn verergerd zoals u ook schrijft. Deze klachten zijn er zonder dat ik werk (ik zit al vanaf 2004 thuis). Wat gaat er dan gebeuren met deze klachten als ik weer aan het werk ga, wat voor werk dan ook.” en “
Als ik zozonder dat ik werk, in privé en zonder verplichtingen / zware verantwoordingen reageer, hoe kan ik dan < 20 uur werken? (in welk werk dan ook?)”. Uit het rapport van Wolthuis (pag. 3) blijkt dat [gedaagde sub 2] wel iets heeft verteld over de ziekmelding van [naam acquisiteur] , maar niet dat hij hierdoor weer heel actief en intensief bij Frontplan was betrokken, hetgeen feitelijk wel het geval was. Verder is in het rapport nog opgenomen: “
Komt verder niet tot veel”. Hieruit volgt dat [gedaagde sub 2] niet heeft verteld dat hij de dagelijkse leiding over Frontplan had vanaf eind 2012 tot in ieder geval juli 2013 en dat hij ook daarna nog (zeer) actief bezig was voor Frontplan, terwijl [gedaagde sub 2] zich bewust was van het (mogelijke) gevolg hiervan, zo blijkt ook uit hetgeen hierna onder 3.22. wordt overwogen.
(….) hij zich niet meer kan concentreren. Alles wat hij doet levert stress op, dit ondanks forse medicatie. Betrokkene acht zich incapabel om aan zijn eigen standaarden te voldoen. In eigen woorden stelt betrokkene dat hij “helemaal kapot is”en “
Betrokkene acht zich niet meer in staat om duurzaam in arbeid te functioneren. Dit is nogmaals duidelijk geworden in de periode dat hij de statutair directeur noodgedwongen moest vervangen. Betrokkene acht zich dan ook volledig arbeidsongeschikt”.
Terecht wordt aangenomen dat cliënt in het geheel niet in staat is tot het verrichten van acquisitiewerkzaamheden en werkzaamheden als relatiebeheer” en “
Ook in die zin(vanwege het medicijngebruik, de rechtbank)
is moet worden vastgesteld dat cliënt volstrekt niet in staat zou zijn het met zijn beroep samenhangende relatiebeheer op zinvolle wijze gestalte te geven”.
[naam statutair directeur] mee te krijgen in het ontslag van zijn vrouw”. Omdat mr. Bongers daar verontwaardigd over was vanwege de arbeidsongeschiktheidsuitkering van De Amersfoortse, heeft [gedaagde sub 2] aan mr. Bongers diezelfde avond een e-mailbericht gestuurd met daarin zijn uitleg. Hierin is onder meer opgenomen:
Die taak heb ik hier nog…de ondernemer zijn, mijn bedrijf draait niet op een goede directeur alleen” en “
De enige mogelijkheid die ik zag om haar functie te saneren (…) is zeggen dat ik haar werk overneem” en “
Daarom zie je mij nu zo en zo ben ik al twee weken totdat de reorganisatie is voltooid zal ik me zo presenteren (…)” en “
Voor mijn AO traject veranderd er dus niets…alles is nog hetzelfde…maar er moet nu even een tandje bij gezet worden om de zaak op de rit te krijgen en te houden en daarom is dit nu mijn toneelstuk die ik even vol hou en dan weer afstand neem…maar wel met een bedrijf dat niet omvalt.” en “
Dit moet verder onder ons blijven…..jij bent denk ik een hele goede advocaat….ik een goede ondernemer (ieder zijn vak)”.